19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yenimahalle'ye 29 temalı park

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, ilçeye 29 adet dev temalı park inşa etme sözü verdi. Parklar 7’den 70’e hizmet verecek özelliklere sahip olacak.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yenimahalle'ye 29 temalı park

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, ilçeye engelli ve yaşlı dostu, kondisyon alanları, yürüyüş, bisiklet yolları, tematik bahçeleri, oyun alanları, dinlenme alanlarının olacağı, sanat parkı, bisiklet parkı, kaykay parkı gibi temalı 29 dev park kazandıracaklarını söyledi. Tiryaki, “Biz 3 dönüm 5 dönüm alanlara park yapmadık, Altındağ’da. Parklar daha büyük, pırıl pırıl ve kullanışlı olmalı. Yenimahalle’de parklarımızın en azı 20 dönüm olmak üzere engelli ve yaşlıların rahatlıkla yararlanabileceği, çocukların ve kadınların ihtiyacına göre dizayn edilmiş, yeşili bol parklar kazandıracağız. Yenimahalle’nin yaşam kalitesinin artması, yenilenmesi ve yeşillenmesi için kişi başına 5,2 metrekare olan yeşil alan miktarını 15 metrekarenin üstüne çıkaracağız” diye konuştu. 

YETENEKLER ORTAYA ÇIKACAK 

Veysel Tiryaki, “Hayata geçireceğimiz temalı parklarda Yenimahalle’deki tüm çocuklarımızın yeteneklerini ve kapasitelerini ortaya çıkarması için fırsat oluşturacağız. Parklar hareketli ve stresli kent yaşamından kaçıp sığınılacak sakin ortamlardır. Yenimahalle’de halkımızın ruhsal ve zihinsel olarak rahatlamaları, kendilerine rahatça vakit ayırabilmeleri için parkların içerisinde dinlenme alanları olacak. Tüm parklara yapılması planladığımız yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve kondisyon alanları ile vatandaşlarımızın parklar aracılığı ile daha sağlıklı ve zinde olmalarına ve sosyal açıdan gelişmelerine destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

20 bin metrekare büyüklüğünde bir sanat parkı tasarladıklarını da belirten Veysel Tiryaki, “Uluslararası ve ulusal sanat sempozyumlarının düzenleneceği, dünyadan ve Türkiye’den seçkin sanatçıların davet edilmesi ile belirlenecek bir temadan üretilecek eserlerin sergileneceği, konser ve açık hava sergilerinin düzenleneceği sanat parkında, açık hava konser alanı, açık hava sergi alanı, dinlenme, oturma, yürüyüş alanları, sergi salonu bulunacak” dedi.