SAHİL, BALIKÇILAR, SAKLI BAHÇE
En büyük pazar, salı günü göl tarafındaki Kültür Park’la yanyana olan pazar. Taze sebze-meyve bulunuyor, balıkçılar da var.
Şelale park en büyük havuzlu park. Süs balıkları ve kaplumbağalar bulunuyor.
Albatros sahildeki Şafak dondurmacı. Topu bir buçuk TL. Karadut ve limonu muhteşem. Her zaman önünde sıra var.
Usta dansçı, koreograf Ahmet Öğren eşliğinde dans etme ve öğrenme imkanı.
Ayrıca Ahmet Öğren, halen Türkiye’deki İstanbul, Edirne ve Mersin Roman federasyonlarına Roman dansı ve sanat danışmanlığı yapıyor. Kan’S anat Akademi. Tel: (0532) 454 25 79.
Üç kademeden oluşan bir mekan. Deniz manzarası eşliğinde kahve ve çayınızı içebileceğiniz gibi gün batımı ve gece yakamoz manzarasına karsı yemekler yiyebiliyorsunuz. Sürekli hafif müzik yayını yapılan, 25 çeşit meyve ağacı olan bahçede hafta sonları gitar hocaları ve öğrencileri eşliğinde canlı müzik var. Akademinin teras katı eşsiz deniz manzaralı. Adı: Gizlibahçe. Tel: (0532) 644 95 35. Büyükçekmece.
Sahilin en güzel yeri Albatros koyu. Banklarda oturup gün batımı ve yakamoz izlenir.
Kumsallarda çay bahçeleri, ağaçlıklı, gölgeli alanlar var. Çay 2 lira. Büyükçekmece koyu Mimarsinan’dan Gürpınar’a kadar hakim bir manzarası var.
Büyükçekmece koyu, Türkiye’nin en önemli sörf koyu. Yarışlar düzenleniyor. Çağla Kubat gibi bir sürü ünlü sörfçü bu yarışlarda boy gösteriyor.
YELKENLİ VE DENİZ
Şok Market’in hemen yanından içeri giren apartman yolundan görünüyor. Katlar boyu yukarı uzanan bir mozaikten resim. Apartmanın dış cephesine yayılmış. Yelkenli ve deniz resmi. Bakana ferahlık veriyor. Hemen yan tarafta her zaman taze börekler. Ispanaklısı da var. Ayrıca Köy ekmeği köy baklavası. Adı: Tarihi Safranbolu Fırını: Tel: ( 0216) 360 72 36. Göztepe.
DOLUNAY RESMİ
Mopaş Süpermarket’in çıkışında bir park. Adını sokaktan alıyor. Uygar Parkı. Tahta oturma yerleri küçük çocuk parkı ile gölgeli, sakin, temiz. Uygar Sokak’ta. Bu parkın çaprazında karşı duvarda, güzel, iri ve de büyük bir mehtap resmi. Sokak boyunca duvarda boydan boya yer alıyor. Yoldan geçerken saygı ve dikkatle bakacağınız bir dolunay resmi hep orada. Atalar, Kartal.
PİKNİK YERLERİ
İskeleden sağa doğru yürüdüğünüzde. Orman Dinlenme tesisleri. Göğe yükselen çam ağaçları ve yerlerde dolaşan martı tüyleri ağırlıklı bir ortam. Heybeliada.
Otopark olarak yol kenarı kullanılıyor. Tek şeride iniyor yol. Ayrıca bilinç arttığından ayrılırken çöpler de toplanıyor artık. Sahil şeridi Bakırköy ve Sahil parkı, Küçükçekmece.
İskeleyi Beylerbeyi yönüne doğru geçip yürüdüğünüzde. İlerde solda. Park.
Her zaman bol rüzgârlı ve bol ağaçlı. Kuzguncuk.
Migros’un Kadıköy tarafında. Çocuk parkının yanında. Kalabalık ağaçların altında. Deniz manzaralı. Caddebostan.
Yol ile deniz arasında zakkum kümelerinin civarı. Denize girme imkanı. İlerde sette yukarda çok eski, çok yaşlı çınar ağacı. Aşiyan.
Sahille deniz arasında bir tepede bol çam ağaçları. Bu ağaçların altında piknik setleri. İki sıra ve aralarında masa. Ahşap. Kırka yakın piknik setleri. İdealtepe. Bostancı.
Güzel Sanatlar Akademi yanı. Fındıklı Otobüs Durağı arkası ile deniz ve Kabataş arasındaki üçgen alan. Bol köpekli ve de rüzgârlı.Özellikle lodosta çok keyifli. Serin ağaç altları. Fındıklı.
Parkın sonuna doğru. Solda ve sağda. Çam ağaçlarının altında pek çok ahşap iki sıra bir masa olarak piknik setleri. Piknik alanının yanında çocuk parkı da var, ipten çadıra tırmanma imkanı. Özgürlük Parkı. Feneryolu.
TAŞ DUVAR
Mavi üç basamaklı merdiven, kırmızı buzdolabı. Güzel ferah bir bahçe. Çay kahve içme imkanı. Taş duvar üzerinde yağlı boya resimler. İki resimde de taş duvar var. Şöyle: 1. Resim. Kagir bir evin bahçesinde kitap okuyan kız. Kız resimde sırtını evin taş duvara yaslamış. 2. Resim. Mozaikle yapılmış kartalı yansıtıyor. Yağlıboya. Resmin üst kısmında mozaikler dökülmüş, taş duvar görünüyor. Bu resim de bahçedeki taş duvara dayalı. Adı: Kapari Atölye Cafe.
Tel: (0232) 716 06 74. Alaçatı. İzmir.
MISIR ÇARŞISI NOTLARI
Güvercinleri geçip Eminönü meydanından Mısır Çarşısı’na girip yürüdüğünüzde daha doğrusu kalabalıkta ilerlediğinizde sokak ileride sola dönüyor. Bu kısımda küçük bir dükkan. Çeşitli sabunlar satılıyor. Yeşil ağırlıklı turkuaz renkli okyanus sabunu. Melisa, naneli, ısıran otlu sabunlar. Tanesi 7-8 lira. Bu sokağı geçip Sirkeci yönüne çarşıdan çıktığınızda iki mekan karşı karşıya. Hafız Mustafa adlı dükkanda her türlü tatlı var. Lokumlar. Köşede yer alıyor. Tam karşısında Hacı Bozan. Demirhindi şerbeti lezzetli. Eminönü.
HAYAT BİLGİSİ
EDEBİYAT
Yazar: Dr. Eric Pearl. Kitap: Tekrar Bağlantı. Sayfa 297: Onay ya da onayın yokluğu bilgiye değil yanlış bilgiye dayalıydı.
BAMBU
Yazlık bambu mobilyanızı parlatmak için az sabunlu ılık suyla yıkayın. Arkasından yumuşak bir bezle ovun. Ilık suyla durulayarak kuruması
için dışarı bırakın.
MÜZİK
Sabaha karşı uykunuz kaçıp artık uyuyamayacağınızı anladığınızda dinlemek için: Pergolesi’den Stabat Mater.
SİMİT
Odun ateşinde simit. Çok lezzetli. Başak Fırın. Rahmanlar. Kartal.
DAKTİLO
İş Bankası Müzesi’nde eski daktilolar karşınıza çıkıyor. Sirkeci.