19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gerçek bir gösteriye hazır mısınız

Müzik kariyerinde 10 yılı geride bırakan Güney Kore’nin ünlü pop/rock grubu F.T. Island, dört yıl aradan sonra İstanbul’a geliyor. Türk hayranlarının ilgisinden memnun olan grup,“Herkesi gerçek bir gösteri izlemeye bekliyoruz” diyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 23 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gerçek bir gösteriye hazır mısınız

Five Treasure Island, kısaca F.T. Island, beş kişilik Güney Koreli pop/rock grubu. Dünya çapında geniş hayran kitlesine sahip grup İstanbul konseri için geri sayıma başladı. F.T. Island, 10’uncu yılı anısına çıkardığı Over 10 Years albümünü Avrupa turnesiyle taçlandırıyor. Bu kapsamda 29 Ekim’de Türkiye’ye gelecek olan grubun üyeleri Choi Jong-hoon, Lee Hongki, Lee Jae Jin, Song Seung-hyun ve Choi Min-hwan renkli koreografileri ve keyifli şarkılarıyla Volkswagen Arena’yı sallayacak. 

Dört yıl sonra yeniden İstanbul’a geliyorsunuz. 

Uzun süreden beri ülkenizde büyük bir ilgi ve hayran kitlesine sahibiz. Birçok hayran ‘Neden Türkiye Dünya Turu’na dahil değil’ diye soruyordu. Nihayet yaklaşık dört yıl aradan sonra 29 Ekim’de oradayız! Zaman zaman Kore’deki konserlerimizde Türkiye bayrağı sallayan hayranlarımızı görüyoruz. Yeniden kavuşacağımız için heyecanlıyız. 

Türk dinleyicilerini nasıl buluyorsunuz?

Tutkulu ve coşkulu. 

Bizi konserde neler bekliyor? 

Yine bir sahne şovu izleyeceğimizi düşünüyoruz. Nasıl hazırlandınız? 

Doğrusunu söylemek gerekirse doğaçlama performans sergiliyoruz. O an söylediğimiz her söz, yaptıklarımız hep doğaçlama oluyor. ‘Gerçek’ derler ya hani. O zaman ne olur biz de bilmiyoruz. 

Bu yıla özel de ‘Over 10 Years’ adlı bir albüm çıkardınız. Albümde neler var?

Çıkış şarkımız Wind bir ayrılık hikayesini anlatıyor. Biraz hüzünlü bir şarkı. Toplamda 13 şarkımız var. Sürpriz olarak 10 yıl önceki ilk çıkış şarkımız Love Sick’i solistimiz Lee Hongki ve Kim Na Young beraber yeniden seslendirdi. Parade ve Voice şarkılarımızda biraz daha sert bir sound kullandık. Gruptan herkesin de sevdiği özel bir şarkı var albümde. 

Birçok sanatçının turneye çıktıklarında özel istekleri olur. Sizin özel istekleriniz neler?

Gayet mütevazı isteklerimiz olduğunu düşünüyoruz. Öyle çok da uzun ve havalı bir listemiz yok.

Türk müziğini nasıl buluyorsunuz? 

Takip ettiğiniz isimler var mı?

Açıkçası çok da fazla bilgimiz yok. Bu gelişimizde araştıracağız.

Sizi dinlemeye gelecekler için bir mesaj vermek ister misiniz?

Türkiye’ye ilk geldiğimizde cidden çok şaşırmıştık. Bizi kimsenin tanımadığını düşünüyorduk ama öyle değildi. Birbirine kilometrelerce uzakta olan iki ülkeyiz sonuçta. Gördüğümüz ilgiden dolayı çok mutlu olmuştuk. Bu sefer de beklentimiz büyük, hepinizi yeniden gerçek bir gösteri izlemeye bekliyoruz. 

DESTEK VERENLERE MİNNETTARIZ

Müzik kariyerinizin 10’uncu yılını geride bıraktınız. Neler oldu bu 10 yılda?

Çok şey değişti elbette sürekli kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Zaman zaman kavga ettiğimiz, anlaşmazlıklar yaşadığımız oluyor. Ancak iyi bir grup olma hayalimizi sürekli olarak yaşatmak istiyoruz. Kendi egolarımızı geride tutarak grubu ön planda tutmaya çalışıyoruz. Bu 10 yıl boyunca bize her zaman destek veren arkadaşlarımız, hep yanımızda olan ailelerimiz ve en önemlisi 10 uzun yıl boyunca müzik yapabilmemiz için en büyük desteği veren hayranlarımıza minnettarız.