26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Göbek bağını 4500 liraya uzaya taşıyor

ABD’nin Boston kentinde bir grup genç Türk girişimci, bebeklerin göbek bağının üniversite ya da hastane bahçesi gibi özel yerlere gömülmesi geleneğini paraya çevirdi. Göbekbox firması Türkiye’den gönderilen göbek bağlarını Harvard, MIT bahçelerine ulaştırıyor, dahası uzay ve Everest zirvesi için bile sipariş alıyor.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Göbek bağını 4500 liraya uzaya taşıyor

İnternetin sıradışı kazanç kapıları haberleri bizim için sıradan oldu derken, son haber bir kez daha herkese  ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtti. Söz konusu yeni gelir kapısı bir grup girişimciye ‘Paraya göbek bağıyla bağladık’ dedirttiren cinsten. ABD’nin Boston kentinde yaşayan Türk girişimci Nezih Üzümcüoğlu’nun kurduğu ‘Göbekbox’ firması, bebeklerin göbekbağı nereye gömülürse iş kapısı orada açılır inanışından yola çıkarak ailelerin taleplerini karşılıyor. Türkiye’deki operasyon merkezini Ankara’da, firmanın yönetimini ise Boston’dan yürüten Nezih Üzümcüoğlu, firmanın kuruluş hikayesini şöyle anlatıyor: Boston’da yaşayan birkaç Türk arkadaş olarak fark ettik ki, her kesimden aileler çocuklarının göbek bağlarını Harvard ve MIT gibi popüler üniversitelerin bahçelerine gömmek için yarışıyor. Türkiye’yi her ziyaretimizden dönüşü elimize 2-3 adet göbek bağı tutuşturuluyor. Biz de kurduğumuz firma kapsamında şu an için web sitemizde yer alan 16 mekan için hizmet veriyoruz. Bu mekanların arasında Türkiye ve dünyanın en prestijli üniversiteleri, futbol takımlarının stadyumları, hayalleri süsleyen uluslararası bazı şirketlerin genel merkezleri ve maceracılar için Everest ve uzay seçenekleri mevcut” dedi. 

UZAY BOŞLUĞUNA BİLE GÖNDEREBİLİYORLAR

Firmanın hizmet kategorisindeki fiyatlandırma da hayli ilginç. Mesela Harvard, MIT 219 lirayken, Cambridge 249 lira. Apple, Facebook, Google ve Microsof’tun bahçesini eşelemenin bedeli 319 lira. Barcelona kulübünün önü 319 lira, Real Madrid 339 lira. Astronot çocuk hayali kuranların göbek bağı atmosfer dışına itinayla gönderiliyor. Bedeliyse 4500 lira. Çocuğum lider olsun dileğinin adresi Everest’in zirvesi. Göbek bağı bu kez 3000 liraya dünyanın çatısına gömülüyor. 

Üzümcüoğlu göbek bağını istenilen yere gömerken video görüntüsünü müşteriye gönderdiklerini belirterek, şöyle konuştu: İşlem sırasında da bir video çekiyor ve bir sertifika yolluyoruz. Anne-babaların hayallerinin sınırı olmasın istedik ve listemize uzayı da ekledik. Felix Baumgartner’in uzay atlayışından esinlendik. ABD’de ölen kişilerin vasiyeti ya da ailelerinin isteği üzerine küllerini uzaya gönderen firmalar var.  Külleri roket ile gönderen firma ile de irtibat kurduk. 

HURAFE AMA TALEP VAR 

Eleştirilerin büyük bir kısmının bu işin bir hurafe olduğu yönünde olduğunu söyleyen Üzümcüoğlu, “Biz de zaten aksini söylemiyoruz. Anne karnındayken bebeğinizin beslenip büyümesini sağlayan bu mucizevi bağ, doğduktan sonra da çocuğunuz ve ona dair hayalleriniz arasında manevi bir bağ yaratsın. Buradan yola çıkarak göbek bağı gömme geleneğini daha iyi bir gelecek hayali olarak ele alıp daha büyük hayaller kuran ailelere opsiyon sunuyoruz” diye konuştu.