26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ajanda da bu hafta.

MERVE YILMAZ ORUÇ16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

RUBATO İLE EĞLENCELİ BİR AKŞAMA HAZIR MISINIZ? 

Vadistanbul’da bulunan Jolly Joker birbirinden başarılı sanatçıları, nisan ayında da müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Rubato, 19 Nisan Cuma günü 22.00’da hayranlarıyla buluşacak. Türkiye’nin en iyi virtüözleri olarak anılan ve kısa sürede hem ekranda hem de dijital ortamda milyonlarca izleyiciye ulaşan Rubato, unutulmaz şarkılarını seslendirirken dinleyicilerine keyifli bir müzik gecesi yaşatacak.

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI DESTANSI ORATORYO 

“Bütün dünyanın da bildiği gibi Çanakkale Savaşları, eşsiz kahramanlarımızın yaptığı büyük fedakarlıklar neticesinde, ülkemizin çok zor şartlar altında elde ettiği bir zaferdir. Her ülkenin zaman zaman, ruh bütünlüğüne ihtiyacı olduğu dönemler olmuştur. Ben de böyle ulvi bir ihtiyaca, kuşkusuz hepimizin çok önem verdiği Çanakkale Kahramanları’nın hatırasına, sanatımın elverdiği imkanlar çerçevesinde bir katkım olsun isterim.” diyen şef Çetin Işıközlü, Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu ile karşınızda. Program, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde, 18 Mart Pazartesi günü 20.00’de CRR’de yapılacak. 

TÜRK SİNEMASI’NIN ZARİF SENARİSTİ AYŞE ŞASA ANILIYOR    

Anadolu Yazarlar Birliği, “Bu Toprağın Güzideleri” programında sinemamızın zarif senaristi Ayşe Şasa’yı anıyor. Senaryolarıyla kalbimize ve aklımıza dokunan, bugünün genç sinemacılarına ilham olan Ayşe Şasa paneli, 23 Mart Cumartesi günü Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.  Oturumun konuşmacıları Prof. Dr. Lütfullah Beşiroğlu, Hakkı Özdemir ve Serdar Arslan. Celal Fedai’nin moderatörlüğünde devam edecek programın ikinci oturumda ise Mesut Uçakan, Enver Gülşen, Cihan Aktaş ve Yusuf Kaplan Şasa’yı anlatacak. Program kapsamında sergi açılışı da yapılacak. Etkinlik, 13.30’da başlayacak. 

DÜŞ 28 SERGİSİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR 

On yıl önce aramızdan ayrılan, 60 kuşağının yaşanmışlığına kadın sanatçı ve yalnız bir anne olarak tanıklık eden Nilgün İrmikçi’nin, 30 yıllık sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerden özel bir seçki MAKERY41’de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının bugüne kadar gerçekleştirdiği soyut figür üretim pratiğini özetleyen bu sergi, onun yaşadığı dönemiyle kurduğu bir tür ‘takıntılı’ ilişkisine dayanıyor. Sadık Özkefeli’nin küratörlüğünü yaptığı sergi, mart ayı boyunca MAKERY41’de ziyaretçilere açık olacak.  

KENDİ GÖK KUBBEMİZ 

Yahya Kemal’in Kendi Gök Kubbemiz şiirleriyle geçmişe bir yolculuk yapılıyor. Eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları şairin dizelerinde vücut bulur.” Sönmez Atasoy’un yazdığı oyunun yönetmenliğini Okday Korunan üstleniyor. Kendi Gök Kubbemiz adlı oyun 19, 20, 21, 22, 23 Mart tarihinde 20.00’de Üsküdar Stüdyo Sahne’de sahnelenecek. 

RECEP DEMİRKAYNAK İLE GÜLMEYE HAZIR OLUN! 

Konser ve Show; müzik, şiir ile mizahın harmanlandığı yeni bir Stand-up gösteri konsepti. Ülkemizdeki kültür sanat erozyonunu mizahi bir dil ile anlatan Recep Demirkaynak’ın Konser ve Show gösterisi, yarın 20.00’da İBB 15 Temmuz Şehitleri Konferans ve Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

VARLIĞIN ÖZÜNE YOLCULUĞU İÇ GÜNEŞ  

Galeri Diani,  Ahmet Özel’in  “İç Güneş” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergide sanatçının kendi iç dehlizlerindeki heyecan verici yolculuğuna tanıklık edeceğiz. Bugün açılan sergide sanatçı, son yıllarda kendi resmine yüklediği ‘iyileştirme’ kavramını, şaman, şifacı, melek diye adlandırdığı amorf bedenler üzerinden ele alıyor. Gerçek yaşam enerjisini temsil eden ‘İç Güneş’i plastik bir form haline dönüştürerek kendini bu sembol varlıkla özdeşleştiriyor. Sanatçı kendi benlik kozasını ören birçok bilinmezi arama yolunda bir anlamda kendi sınırlarına, sırlarına ulaşmayı amaçlıyor. Sergiyi, 6 Nisan’a kadar ziyaret edebilirsiniz.   

VİZYONDAKİLER

MUCİZELER PARKI 

Mucizeler Parkı, küçük bir kızın hayallerindeki eğlence parkını kurtarmak için dostları ile birlikte verdiği mücadeleyi anlatıyor. İyimser ve hayalperest bir kız olan June, ormanda gezintiye çıkar ve gizemli bir eğlence parkı keşfeder. Wonderland adındaki inanılmaz büyüklükteki bu eğlence parkı oldukça fantastik bir yerdir. Wonderland’in hayallerindeki yer olduğunu düşünen June bir süre sonra buranın kendi hayal gücü sayesinde ortaya çıktığını fark eder. Tehlike altında olan eğlence parkını kurtarabilecek tek kişi olan June, bu büyülü yeri kurtarıp tekrar eski haline getirebilmek için sevimli dostları ile bir araya gelir. Senaryosunu Josh Appelbaum ve André Nemec’in birlikte kaleme aldığı filmin seslendirme kadrosunda Brianna Denski (June), Jennifer Garner (Mom), Matthew Broderick (Dad), John Oliver (Steve), Mila Kunis (Greta), Kenan Thompson (Gus), Ken Jeong (Cooper) gibi isimler yer alıyor. 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: David Feiss 

Senarist: Josh Appelbaum, Andre Nemec 

Yapım: ABD, İspanya 

İSTİLA ALTINDA

Bir Şikago mahallesinde geçen İstila Altında, bölgenin dünya dışı bir güç tarafından işgal edilişini konu ediyor. Film işbirlikçilerin ve muhaliflerin bakış açılarından durumu ele alıyor. Sıradan bir uzaylı istilasını değil, istilanın ardından yaşanan süreci temeline oturtan film, 10 yılın ardından gezegenlerini geri almak için mücadele veren cesur insanları olduğu kadar sırtını uzaylılara yaslayarak bu istiladan memnun olan kesimi de işliyor. 10 yıl önce gerçekleşen istila sonucunda fakirlik ve suç tarihe karışmıştır. Ancak karşılığında ödenen bedeller de vardır.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: RupertWyatt 

Senarist: Erica Beeney, Rupert Wyatt 

Seslendirmeler: Vera Farmiga, John Goodman, Madeline Brewer, Machine Gun Kelly, Alan Ruck, Kiki Layne, D.B. Sweeney, Ben Daniels, Ashton Sanders 

Yapım: ABD 

GÜZEL OĞLUM  

David Sheff ve Nic Sheff’in anılarından yazılan Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction isimli kitaptan beyaz perdeye uyarlanan film, David ve oğlu Nick’in ilişkisini konu ediyor. Nick parçalanmış bir ailenin çocuğudur. Annesi Vicki ile babası David boşanır ve mahkeme onun velayetini annesine verir. İyi bir baba olan David boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onunla ilgilenmeyi ihmal etmez. İyi bir çocuk ve başarılı bir öğrenci olan Nick’in hayatındaki değişim kısa sürede ailesinin de dikkatini çeker. Oğlundaki değişimlerin nedenini anlamaya çalışan David acı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Nick, kristal meth bağımlısıdır. David, oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve her ne olursa olsun onu içine düştüğü bataklıktan kurtaracaktır.  

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Felix Van Groeningen 

Senarist: Luke Davies 

Oyuncular: Timothée Chalamet, Steve Carell, Maura Tierney, Amy Ryan, Amy Forsyth, LisaGay Hamilton 

Yapım: ABD