19 Ağustos 2025 Salı / 25 Safer 1447

Kendi restoranımda lahmacun yapacağım

Robert De Niro’nun aşçısı olarak tanınan, Michelin yıldızlı dünyaca ünlü Şef Dante Boccuzzi, Köşebaşı Restoran’ın 20. Yıl kutlaması için İstanbul’a geldi. Geleneksel Türk yemeklerine kendi yorumunu katan aşçı, pide ve lahmacunu çok sevdiğini söylüyor.

Büşra Uğraş29 Ağustos 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kendi restoranımda lahmacun yapacağım

2003 yılında Time dergisinin ‘İstanbul’daki en iyi kebap restoranı’ seçilen Köşebaşı Restoran, 20. yılına özel verdiği davette misafirlerini, Bir dönem Robert De Niro’nun özel aşçılığını yapan, Giorgio Armani, Bruce Springsteen, Eric Clapton gibi ünlüler için yemekler pişiren Michelin yıldızlı dünyaca ünlü Şef Dante Boccuzzi tarafından hazırlanan özel tatların yer aldığı tadım mönüsüyle ağırladı. Geçtiğimiz salı günü restoran zincirinin ilk şubesinde verilen davette, Köşebaşı’nın ortaklarından biri olan Hasan Yeşilyurt Avrupa’da açacağı şubelerinde sunulacak yeni mönüsünü ilk kez tanıttı. Türkiye’ye gelip Türk mutfağıyla tanışmanın kendisi için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Boccuzzi, “Dünya’yı gezmek istiyorum ve yemek bunun en keyifli yolu” diyor.

MİDYE TAVA FAVORİM

Dünyanın hemen her yerinde çalışan ve 2006 yılında New York’ta Michelin yıldızı almaya hak kazanan ünlü şef Dante Boccuzzi, Türkiye’ye gelmeden önce buranın yemekleri hakkında pek bilgisi olmadığını, davete heyecanlandığını anlatıyor. Boccuzzi, “Yunan ve Lübnan mutfağına aşina olduğum için bunlara yakın olduğunu düşündüm ve yalnızca birkaç tahminim vardı. Davet geldiğinde çok heyecanlandım çünkü yepyeni bir kültürü öğrenecektim, yeni yemekler pişirip ufkumu geliştirebilecektim” diyor. Geldikten sonra ilk iş olarak pazarları dolaştığından bahseden Michelin yıldızlı şef, öncelikle kendi mutfağıyla ortak tatları ve daha önce denemediği farklı sebzeleri keşfe çıkmış. Bebek bamya ve küçük boy yer elmasını ilk kez gördüğünü söyleyen şef, havan, satır, kebap zırhı gibi mutfak malzemelerinden de satın almış. Bu arada Türk yemeklerinin tadına bakan Boccuzzi’nin favorileri arasında Midye tava, uskumru, hamsi, fıstıklı kuzu kebabı, köfte ve pide var. Altı tane pizza restoranı olduğunu söyleyen Boccuzzi, lahmacun ve pideyi mutfağında da değerlendirmeyi düşündüğünü anlatıyor: “Pide ve lahmacunu çok sevdim ve kendi fırınımda bunların hepsini pişirebilirim. Kebap yapmak için henüz ızgaram yok ama onu da alacağım.”

KENDİ YORUMUNU KATIYOR

Şef Dante Boccuzzi’nın tadım menüsünde ‘çıtırlar’ başlığı altında çerez nohut ve çıtır bamya, başlangıçlardaysa humus, pembe sultan, kereviz ve turşu yer alıyor. Yaz salatası, tulum peynirli siyah erik, Toros salata ve Gavurdağı’nı da salata alternatifleri olarak ikram eden şef, restoranın menüsünün ara sıcaklarına peynir & tartuf soslu pideyi ekledi. Dante’nin dcakbaşından et seçenekleri ise köşebaşı & Dante köfte, Dante pepper steak, enginar soslu ve tartuf pate ile iki şekilde servis edilen Köşebaşı & Dante kebap, coco-tavuk şiş, çıtır zeytinli kuzu pirzola. Boccuzzi tatlı olarak da kadayıf tabağında irmik ve akça armutlu irmik helvası sundu.

KONUŞMADAN SAATLERCE OTURUYORDU

Dünyada başarıları yanında Robert De Niro’nun özel aşçısı olarak da tanınan Dante Boccuzzi, De Niro ile bir yıl çalışmış. Ünlü oyuncunun hem evinde hem de setlerinde yemek pişiren şef, De Niro’nun yönettiği The Good Shepherd adlı filmde de yemek yapmıştı. Michelin yıldızı şefe De Niro’nun nasıl biri olduğunu sorduğumuzda yalnızca çok sessiz olduğunu söylüyor. “Son derece sessiz ve kolay anlaşılabilen biriydi. Bazen aynı odada saatlerce kalırdık ve hiç konuşmazdık! Soru sorduğumda çoğu zaman yalnızca gülümserdi. O tek bir kelime bile söylemeden saatlerce oturabilir”  Yemek seçimi konusunda da çok basit zevklere sahip olan De Niro en çok Japon ve İtalyan mutfağını seviyormuş. Favorileriyle Noodle ve İtalyan makarnası.

 

ÖNERİLEN VİDEO

Kaza anı güvenlik kamerasında! Geri vitese alıp dükkana daldı

Kapat
Video yükleniyor...