26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kadir suresi Arapça okunuşu ve anlamı! Kadir suresi Türkçe meali

Kadir suresi, bu gecenin Kadir gecesi olması dolayısıyla yoğun olarak araştırılıyor. Ramazan ayının en önemli günü olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Bu mübarek gecede eller semaya açılıp dualar edilip, af dilenecek. Bu kapsamda Kadir suresi Arapça okunuşu ve anlamı merak ediliyor. Peki Kadir Suresinde ne anlatılıyor? İşte Kadir suresi Türkçe meali, Arapça okunuşu ve anlamı

27 Nisan 2022 Çarşamba 11:16 - Güncelleme:
Kadir suresi Arapça okunuşu ve anlamı! Kadir suresi Türkçe meali

Kadir Gecesinin İslamiyet için önemi çok büyüktür. Kadir gecesinde Kadir Suresinin 21 kez okunması tavsiye edilir. Bu mübarek gecede ellerini semaya açıp dua etmek isteyen Müslümanlar Kadir suresi Arapça okunuşu ve Türkçe mealini de okumak istiyor. Kadir suresi Arapça okunuşu ve anlamı haberimizde yer alıyor. İşte Kadir suresi Türkçe meali

Kadir Gecesi, Kuran'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e indirilmeye başlandığı gecedir. Bu kapsamda Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu kutsal geceden bahsedilen Kadir Suresini okumak mühimdir. İşte Kadir Suresi'nin Arapça-Türkçe okunuşu ve fazileti...

KADİR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillâhi'r-Rahmâni'r-Rahîm.

1. İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr.

2. Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr.

3. Leyletul kadri hayrun min elfi şehr.

4. Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin.

5. Selâmun, hiye hattâ matlaıl fecr.

KADİR SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla

1- Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.

2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3- Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

4- Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5- O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

KADİR SURESİNİN FAZİLETİ NEDİR?

Kadir Suresi, Kur'an'ın Kadir gecesinde indirildiği bildirilmekte ve bu gecenin önemi anlatmaktadır. Bu nedenle de İslam alemi için mühim bir yere sahiptir.

"Kadir Gecesi'ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin (kul hakkı hariç) geçmiş günâhları bağışlanır." (Müslim)

"Apaçık olan Kitab'a andolsun ki, biz onu mübârek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız." (Duhan suresi, 2. ve 3. ayet)

Sûrenin faziletiyle ilgili olarak tefsirlerde, "Kadr sûresini okuyan bir kimseye ramazanda oruç tutup Kadir gecesini ihyâ eden kişi kadar ecir verilir" meâlinde bir hadis rivayet edilmişse de (Zemahşerî, IV, 273; Beyzâvî, II, 611) bu rivayet sahih hadis kitaplarında yer almamaktadır.

Kadr sûresinde, Kur'ân-ı Kerîm'in indirildiği gecenin geniş rahmet ve bereketlere vesile olduğuna işaret edilerek Kur'an'ın insanlık için taşıdığı değer ve öneme, insanlığın ona olan ihtiyacına dikkat çekilmektedir.

Ayrıca insanların mümkün olan en yüksek düzeyde ve yoğunlukta Allah'a yönelip derin bir dindarlık hali yaşamaları durumunda meleklerin kendilerine katılmasına kadar varan bir ulviyete ulaşabilecekleri vurgulanmaktadır.