19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Barzani: Peşmerge aydınlık geleceğe yürüyor

Kerkük’teki Peşmerge Güçleri’ni ziyaret eden Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Musul Cephesi’nde bulunan Peşmergeleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

ŞEYHMUS ÇAKAN31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Barzani: Peşmerge aydınlık geleceğe yürüyor
Kürdistan Bölge Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Kürdistan Bölge Başkanı Barzani bayramda Musul’daki Peşmerge Güçleri’ni ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Barzani’nin ziyareti esnasında Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Peşmerge Güçleri komutalarından Zeim Eli, Şeyh Cafer ve Hemid Efendi’nin de hazır bulunduğu belirtildi. Musul’daki ziyaret esnasında Peşmerge Güçleri’ne yönelik bir konuşma yapan Barzani, savaş cephesinde bulunan Peşmergelerin tarihi bir misyon üstlendiğini ve canı pahasına Kürdistan sınırlarını koruduğunu ifade ederek teşekkür etti.
 
Konuşmasının devamında Peşmerge sayesinde Kürdistan’ın aydınlık bir geleceğe doğru yürüdüğünü ifade eden Barzani, Peşmerge Güçlerine destek için her türlü imkanın seferber edileceğinin de altını çizdi. Barzani, ’’Bu süreçte Peşmerge tarih yazıyor. Halkımızın geleceğini inşa ediyor. Bu da Peşmerge güçleri ve tüm halkımız için büyük bir onurdur. Sizler canınız pahasına bu sınırları halkımız özgürce yaşayabilsin diye koruyorsunuz. Ben bu fedakarlığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bu arada,  6 Peşmergenin IŞİD tarafından rehin alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. IŞİD’in Musul kentinde cami ve kutsal mekanları yıkmasını sert bir dille eleştirerek, örgüte karşı resmen savaş ilan eden Nakşibendi Ordusu, kentin değişik yerlerinde IŞİD militanları ile çatışıyor. Musul’da bulunan kaynaklar, İzzet el Duri’nin öncülüğünü yaptığı Nakşibendi Ordusunun bir çok IŞİD militanını öldürerek sokaklara attığını bildirdi.