23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Midyatlı çocuklardan İsrail’e ibretlik ders

Midyat'taki farklı etnik ve dini kökenden çocuklar, İsrail’in Filistin’deki çocukları öldürmelerini düzenledikleri eylemle kınadılar.

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Midyatlı çocuklardan İsrail’e ibretlik ders
Midyat’a bağlı Mercimekli (Habsunnes) Köyü’nde biraraya gelen çocuklar ellerinde İngilizce, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice ve Mıhallemice ‘Katil İsrail gel bizi de öldür’, ‘Kahrolsun İsrail Yaşasın Filistin’, ‘Yaşasın Filistin Çocukları’ yazılı dövizler taşıyıp, ‘Yaşasın Dünya barışı’ ve ‘Yaşasın Dünya çocukları şeklinde slogan attılar. Eylem çocuklar barış güvercinlerini uçurup, yanlarında getirdikleri oyuncak silahları kırıp, yaktılar.
 
Yaşları 5 ila 12 arasında değişen 30 eylemci çocuk adına açıklama yapan Ali İmran Aslan, dünyada yaşanan savaşlardan dolayı öldürülen arkadaşları için , kardeşleri için üzüldüklerini ve gözyaşı döktüklerini söyledi.
 
Aslan, çocukların öldürülmesini seyreden devlet başkanlarının savaşlara engel olamaması eleştirerek,   “Devlet başkanları biz çocukları savaşlardan, ölümlerden koruyamıyorlarsa istifa edip evlerinde otursunlar.” dedi.
 
“BAYRAM ŞEKERLERİMİZ DÜNYA ÇOCUKLARINA”
Bayramda topladıkları şekerleri biraraya getirip, Filistinli ve İsrailli çocuklara göndereceklerini ifade eden Aslan, “Biz çocuklar bu bayramı buruk ve üzüntülü geçirdik. Topladığımız her bir şekerde aklımıza Filistinli çocuklar geldi. Bundan dolayı da bayramda topladığımız tüm şekerlerimizi Filistinli , Rojavalı, Mayamarlı, Doğu Türkistanlı çocuklara göndereceğiz. Musul’daki Asuri Süryani çocuklara göndereceğiz. Ayrıca İsrailli çocuklara da göndereceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki İsrailli çocukların bir günahı yok, onlar da bizim gibi çocuk.” diye konuştu.
 
“ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR RÜYALARIMIZA GİRİYOR”
 
Aslan şöyle konuştu: “Binlerce yıllık medeniyetlerin çocukları olan biz Mıhalllemi ,Arap ,Türk, Kürt çocukları şu anda dünyada yaşanan savaşlardan dolayı öldürülen arkadaşlarımız için , kardeşlerimiz için üzülüyor, gözyaşı döküyoruz. Çocuk arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin çığlıkları, ağlamaları, feryat etmeleri, kanlı görüntüleri aklımızdan çıkmadığı gibi , rüyalarımıza da giriyor. Filistin’deki Arap çocuklar, Rojava’daki Kürt çocuklar, Musul’daki Asuri Süryani çocuklar, Doğu Türkistan’daki Türk çocuklar, Mayamar’daki Müslüman çocukların ölümleri, göçe zorlanmaları yetim ve öksüz bırakılmaları bizleri gelecek hakkında oldukça endişelendirmektedir. Devlet başkanları buna engel olamıyorsa ve biz çocukları koruyamıyorsa istifa edip evlerinde otursunlar.
 
DEVLET BAŞKANLARINA SESLENDİLER
 
Dünyadaki savaşların durmasını istediklerini kaydeden Aslan, hiçbir devletin ve hiçbir gücün bizi öldürmeye, bizi annelerimizden, babalarımızdan ayırıp  öksüz ve yetim bırakmaya hakkının olmadığını söyleyerek, şunları söyledi:
 
“Biz buradaki çocuklar dünyadaki savaşların durmasını istiyoruz. Eskiden savaşlarda biz çocukların sadece abilerini ve babalarını öldürüyorlardı. Şimdi ise 21.yüzyılda Annelerimizi , biz çocukları ve kundaktaki bebek kardeşlerimizi de öldürüyorlar artık.  Allah’ım sen bizi bu pis ,katil insanlardan , devletlerden ve çetelerden koru. Hiçbir devletin hiçbir gücün bizi öldürmeye , bizi Annelerimizden babalarımızdan ayırıp ,öksüz ve yetim bırakmaya hakkı yoktur. Devletler , Birleşmiş Milletler, Nato bizi koruyamıyorsa ne işe yarıyor ? Her gün canlı yayınlarda ölümlerimizi izleyen büyükler neden bir şey yapmıyor ? Büyük kafalı ama Küçük yürekli büyük devlet adamları  Obama , Putin, Merkel, Abe , Netanyahu, Sisi, Cameron, François , El Suud , sizin çocuklarınız yok mu? Sizin ülkenizde çocuklar yok mu? Ülkenizdeki çocuklara böyle yapılsaydı yine susar mıydınız? Vicdanınız sızlamıyor mu , her gece bu çocuk ölümleri karşısında rahat uyuyabiliyor musunuz? Büyüklerden ricamız kendilerine yakışanı yapıp ,büyüklüklerini göstersinler, dünyanın her yerindeki  çocukları dil ,din ,ırk ,renk gözetmeden korusunlar. Yoksa devlet idaresini bize versinler .Biz hem kendimizi hem de onları yani büyükleri de koruruz”
 
Eylem sonunda çocuklar, öldürülen bütün dünya çocukları için dua edip Fatiha okudular.