18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Gururlandıran görüntüler... 30 yıl aradan sonra ezan sesleri yükseldi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatına uygun olarak Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı bildirilmişti. Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Laçın şehrinde 30 yıl sonra ezan sesi yükseldi.

IHA27 Ağustos 2022 Cumartesi 20:43 - Güncelleme:
Gururlandıran görüntüler... 30 yıl aradan sonra ezan sesleri yükseldi

Ermeni güçler tarafından 18 Mayıs 1992'de işgal edilen Laçin şehrinin dün Azerbaycan'ın kontrolüne geçmesinin ardından, şehirde ezan okutuldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Azerbaycan askerleri tarafından askeri araçlardaki hoparlörlerle Laçin şehrinde ezan sesinin yükseldiği görüldü.

"BİZ AZERBAYCANLILAR LAÇIN ŞEHRİNE DÖNDÜK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Laçın şehrinin Azerbaycan Ordusu'nun kontrolü altına geçtiğini duyurmuştu. Aliyev açıklamasında, "Bugün, 26 Ağustos'ta biz Azerbaycanlılar Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrine yerleşti. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Tüm Laçınlıları ve Azerbaycan halkını bu vesileyle tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın. Yaşasın Azerbaycan" ifadelerinde yer vermişti.

LAÇIN ŞEHRİNE AZERBAYCAN BAYRAĞI DİKİLDİ

Azerbaycan ordusu, tam kontrol sağladığı Laçın şehrinin merkezine bayrak dikti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatına uygun olarak Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyuruldu. Azerbaycan ordu birliklerinin, söz konusu bölgelerdeki yeni konuşlanma noktalarına yerleştirilmesi ve gerekli mühendislik çalışmalarının yapılması yönünde faaliyetler sürdürdüğü belirtildi.

Laçın'a giren Azerbaycan askerlerinin yer aldığı görüntüde Cumhurbaşkanı Aliyev'e rapor veren komutan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Muzaffer Başkomutan! Sizin emrinizle Azerbaycan ordusu, Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerini tamamen kontrol altına aldı. Azerbaycan devlet bayrağı Laçın'ın merkezinde dalgalanıyor. Yaşasın Azerbaycan! Yaşasın Muzaffer Başkomutan! Karabağ Azerbaycan'dır" ifadelerini kullandı.

LAÇIN ŞEHRİ

İkinci Karabağ Savaşının ardından Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiri gereği Karabağ'daki Laçın ve çevresinde yer alan bazı köylerde yaşayan Ermeniler, Ağustos ayı sonunda yasa dışı yerleştikleri bölgeden ayrılacaktı. Ermeni nüfus ve bölgedeki geçici Rus birliklerinin şehirden ayrılmasıyla şehrin kontrolü Azerbaycan'a geçmiş oldu.