ABD'nin İran'a yönelik saldırıları devam ediyor.
ABD, İran'ın 7 Temmuz'da Hürmüz Boğazı'ndan izinsiz geçtiğini öne sürdüğü bir gemiye düzenlediği saldırıyı gerekçe göstererek 8 Temmuz'da İran'ın güney kıyılarına yönelik bir dizi hava saldırısı başlattı.İlk saldırılar Hürmüzgan eyaletindeki Bender Abbas ve Sirik kentlerini hedef alırken, operasyonların kapsamı ilerleyen günlerde genişledi. ABD, İran'da Hürmüzgan'ın yanı sıra Huzistan, Kirman, Sistan-Beluçistan, Buşehr, Simnan ve Gülistan eyaletlerindeki hedeflere de saldırılar düzenledi.Saldırıların ilk günlerinde ağırlıklı olarak İran Silahlı Kuvvetleri'ne ait hedefleri vuran ABD, daha sonra ülkenin altyapısını hedef almaya başladı. Bu kapsamda ilk olarak 9 Temmuz'da İran'ın kuzeyindeki Gülistan eyaletinde bulunan bir demir yolu köprüsü vuruldu.Altyapıya yönelik saldırılarını daha da yoğunlaştıran ABD, Sistan-Beluçistan eyaletindeki İranşehr Havalimanı ile Çabahar kentindeki deniz gözetleme kulesini hedef aldı. İki kez vurulan deniz gözetleme kulesi tamamen yıkıldı. ABD'nin düzenlediği Hürmüzgan eyaletindeki saldırılarda ise Hamir ilçesinde bulunan 6 köprü ile Bender Abbas kentindeki demir yolu bağlantı istasyonu hedef alındı.
08:55 İran'ın Çabahar kentindeki Şehid Kelanteri Limanı'nda bulunan deniz gözetleme kulesinin, ABD'nin sabah saatlerinde düzenlediği saldırıda hedef alındığı belirtildi.08:50 İran ordusu, Bahreyn'de ABD ordusuna ait keşif uçakları ve helikopterlerin bununduğu Sakhir Hava Üssü'nü kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldığını duyurdu.08:38 İran'da Hürmüzgan eyaletine bağlı Hamir ilçesinde 6 köprünün ABD tarafından hedef alındığı bildirildi.08:17 İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'daki telekomünikasyon ve demir yolu çalışanları ile trafikte seyir halindeki araçlara yönelik saldırılarına misilleme olarak Kuveyt'te bulunan ABD noktalarına saldırı düzenlediğini duyurdu.04:02 Katar İçişleri Bakanlığı, güvenlik tehdidi nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalmaları yönünde uyarıda bulundu02:37 İran saldırısı nedeniyle Bahreyn'de sirenler çalarken, Kuveyt'te İHA ve füzelere karşı hava savunma sistemleri devreye girdi01:47 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik yeniden ilan edilen deniz ablukasını aşmaya çalıştığı öne sürülen 5 ticari geminin Umman Körfezi'ndeki seyrine farklı müdahalelerde bulunduğunu bildirdi.01:06 ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Erbil'e yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından Irak'taki ABD vatandaşlarına en üst düzeyde dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, ülkeye hiçbir nedenle seyahat edilmemesi yönündeki uyarısını yineledi.
Büyükelçiliğin yayımladığı güvenlik uyarısında, "15 Temmuz'da İran'a yakın grupların Erbil'e düzenlediği İHA saldırılarının ardından Irak'taki ABD vatandaşlarına en üst düzeyde teyakkuzda olmalarını tavsiye ediyoruz.' ifadelerine yer verildi.00:02 İran basını, ABD'nin ülkenin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarında İranşehr kentindeki bir havalimanının, Bender Hemir kenti yakınlarındaki bir köprünün ve Bender Abbas kentindeki bir telekomünikasyon kulesinin hedef alındığını, saldırılarda 7 kişinin yaralandığı bildirdi.






