30 Eylül 2025 Salı / 8 RebiülEvvel 1447

ABD'deki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kabul etti. Trump, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısının hemen başında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 'güçlü lider' ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ30 Eylül 2025 Salı 07:26 - Güncelleme:
ABD'deki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump, toplantıda Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmeye yönelik 20 maddelik Gazze Planı'nın Netanyahu tarafından kabul edildiğini duyurarak, "Birlikte çalışırsak, yıllardır, on yıllardır, hatta yüzyıllardır gördüğümüz ölüm ve yıkıma son verebiliriz. Bölge için güvenlik, barış ve refahın yeni bir sayfasını açabiliriz" dedi.

TRUMP'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Söz konusu plan için Suudi Arabistan, Katar, BAE, Ürdün, Türkiye, Endonezya, Pakistan ve Mısır dahil bölge aktörleri ile Avrupalı liderlerle "kapsamlı istişareler" yürütüldüğünü aktaran Trump, Avrupalı liderlerin çoğunu aradığını ve Arap-Müslüman ülkelerin plana katkı sunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da konuşan Trump, "O benim dostum, güçlü bir adam, iyi bir adam" ifadelerini kullandı.

Trump'tan Gazze'de barış planı

Başkan Erdoğan'dan Trump'a tebrik

ÖNERİLEN VİDEO

Esenyurt'ta dehşet anları! Facianın eşiğinden sönüldü

Kapat
Video yükleniyor...