Ürdün resmi haber ajansı Petra'ya göre, Ürdün ordusu, İran'dan fırlatılan ve ülke topraklarını hedef alan 3 füzenin engellenerek düşürüldüğünü bildirdi.
Füzelerin engellenmesi ve düşürülmesi sırasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya hasar meydana gelmediği belirtildi.
İŞTE ABD-İRAN SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:
01.30 Kuveyt ve Bahreyn, İran'dan atılan füze ve İHA'ların önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini açıkladı.
00.45 İran basını: ABD'nin saldırı düzenlediğini duyurmasının ardından orta kesimlerdeki İsfahan, Şiraz ve Hürmüz Boğazı yakınındaki Bender Lenge'de patlama sesi duyuldu
00.03 Uluslararası toplum tarafından tanınan, Aden merkezli Yemen hükümetini destekleyen Arap Koalisyonu, Babülmendep Boğazı'ndan geçen ticari gemilerin korunması için gerekli tüm operasyonel tedbirlerin uygulanacağını ve deniz taşımacılığını tehdit eden unsurlara "kararlılıkla karşılık verileceğini" duyurdu.
00.02 ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'a yönelik saldırıları "aksine karar verene kadar sürdüreceği" ancak iki ülke arasındaki görüşmelerin de devam ettiği iddia edildi.
20 TEMMUZ 23.45 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün İran'a yönelik "yeni bir saldırı dalgası" başlattığını duyurdu.
23.20 İsrail basınına göre, ABD ordusu ilerleyen günlerde İran'a yönelik saldırıların kapsamını genişletmeye hazırlanıyor ve ABD Başkanı Donald Trump'ın nihai kararını bekliyor.
21.45 ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ardından İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle Ürdün'ün çeşitli bölgelerinde sirenler çaldı
19.50 ABD Başkanı Donald Trump:
İran her bir ABD askeri öldürdüğünde bunun mislini ödeyecek.
19.41 İran devlet televizyonu: ABD ordusu, İran'ın Merkezi eyaletinde bir sanayi birimine saldırı düzenledi.
19.37 ABD ordusu, İran'a yönelik uygulanan deniz ablukası kapsamında 7 ticari geminin rotalarının değiştirildiğini, 1 geminin ise "hizmet dışı" bırakıldığını bildirdi.
18.10 İran saldırıları nedeniyle sirenlerin çaldığı Bahreyn'de halka güvenli yerlere gitmeleri çağrısı yapıldı.
16:38 Kuveyt ordusu, İran'dan atılan füze ve İHA'ların önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini açıkladı.
15:50 İran Ordu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, ülkesine saldırılarda ABD ile işbirliği yapan ülkelerin gemilerinin, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş sırasında sorunla karşılaşacağını ifade etti.
15.15 Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'a karşı "deniz ablukası uygulamaya başladıklarını" duyurdu
15.14 Pakistan ile Katar, ABD ve İran'ın misilleme saldırılarını durdurmak ve tıkanan görüşmelerin yeniden başlamasının önünü açmak için 2 haftalık ateşkes çağrısında bulundu
14:55 İran Meclisi ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD'nin bölgeye yaptığı yeni sevkiyatlar ile "savaşın sona ermesini istedikleri" iddiasının çeliştiğini ifade etti.
14.44 New York Times (NYT) gazetesi, "ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) İran'ın son dönemde ABD güçlerine yönelik saldırılarından bazılarını ve bunlarda çok sayıda ABD askerinin yaralandığı" bilgisini kamuoyuyla paylaşmadığını iddia etti.
14.41 Bahreyn Sivil Havacılık Otoritesi: İran saldırısında sivil hava seyrüsefer ekipmanları hedef alındı
14.25 İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesine yönelik ekonomik baskılara dikkati çekerek, bunun "askeri kazanımlarına" zarar verebileceğini söyledi.
12:16 Bahreyn ordusu, hava savunma sistemlerinin İran tarafından düzenlenen hava saldırılarının bir kısmını önlediğini duyurdu.
12:11 İran Dışişleri Bakanlığı ve Müzakere Heyeti Sözcüsü İsmail Bekayi, "Ulusal çıkarlarımız gözetildiği takdirde ABD ile müzakerelerin yeniden başlaması mümkün." dedi.
10.35 İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Nasr 2" operasyonunun 21 ve 22. dalgaları kapsamında Ürdün ve Kuveyt'teki ABD askeri hedeflerine füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini açıkladı.
10:13 ABD'nin, İran'ın güneybatısındaki Buşehr Eyaleti'ne bağlı Buşehr kentinin çeşitli noktalarına saldırı düzenlediği bildirildi.
10:04 İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nda güvenli olmayan rotadan geçmeye çalışan iki petrol tankerinin "patladığını" açıkladı.
09.35 ABD ordusu, İran'a yönelik uygulanan deniz ablukası kapsamında 6 ticari geminin rotalarının değiştirildiğini, 1 geminin ise "hizmet dışı" bırakıldığını bildirdi.
09:28 İran'ın Buşehr Kaymakamlığı: Buşehr kentinin çeşitli noktalarına saldırı düzenlendi.
09:08 ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kontrol altına alıp bunu dünyaya karşı "koz aracı" olarak kullanmak istediğini savunarak, Tahran yönetiminin uluslararası ticari gemilere yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde askeri operasyonlara devam edeceklerini söyledi.
08:52 İran saldırıları nedeniyle sirenlerin geceden bu yana üçüncü kez çaldığı Bahreyn'de halka güvenli yerlere gitmeleri çağrısı yapıldı
06:44 Bahreyn'de sirenlerin çalmasının ardından halktan bir kez daha en yakın güvenli yere gitmeleri istendi.
06:40 ABD, İran'ın Bahreyn'in başkenti Manama'nın merkezinde bazı noktaları hedef almaya çalışabileceği uyarısında bulundu.

06:34 ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran'a karşı 9 gecedir devam eden saldırıların son dalgasının tamamlandığını açıkladı.
01:59 Kuveyt hava savunma sistemlerinin, ülkeye İran'dan yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırılarına karşılık verdiği bildirildi.