26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD’den teröre özel güvenlik!

Suriye’deki maşası PYD/PKK’ya gönderdiği binlerce tır silahla terör ordusu kuran ABD, şimdi de özel güvenlik şirketleriyle örgüte askeri eğitim sağlamaya başladı.

21 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
ABD’den teröre özel güvenlik!

Suriye’de maşa olarak kullandığı terör örgütü PYD/PKK’ya ağır silahlardan paraya kadar her türlü desteği veren ABD, şimdi de paralı askerlerini sahaya sürmeye başladı. Pentagon teröristlerin işgal ettiği alanlarda toplam 25 askeri üs kurarak Fırat’ın doğusunu parsellerken, Amerikalı özel güvenlik şirketi Castle International’ın da YPG’yle yaptığı anlaşma uyarınca örgüt mensuplarını eğittiği ortaya çıktı. 

PYD’YE TAHLİYE OPERASYONU 

Kendini ‘uluslararası askeri hizmetler pazarında tanınmış bir lider’ olarak tanımlayan şirketin resmi internet sitesinde, ortaklarından birinin de Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü PYD olduğu bildirildi. Sitede verilen bilgiye göre, Castle International’ın ‘çok iyi eğitimli ve sessiz’ profesyonelleri, YPG’li teröristlere savaş bölgelerinde tahliye operasyonları ve tıbbi yardım hizmeti veriyor. Çoğunlukla eskiden orduda görev yapmış paralı askerleri istihdam eden şirket, Suriye’de özel arama kurtarma birimi olarak da görev yapıyor. 

Arizona merkezli Castle International’ın Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG ile çalıştığına dair birçok belge ve fotoğraf da hem internet sitesinde hem de sosyal medya hesaplarında açık şekilde yer alırken, şirkete bağlı Special Projects Group’un (SPG-Özel Proje Grubu) sosyal medya hesaplarındaki birçok fotoğrafta örgüt mensuplarıyla şirket çalışanları birlikte görülüyor. Castle International’ın teröristlere ‘sabah dersi’ verdiğini beyan ederken, Amerikalı şirket çalışanı üç kişinin Irak ile Suriye sınırında yer alan YPG/PKK kontrolündeki El Yarubiye sınır kapısı önünde verdiği poz ise paralı askerlerin Fırat’ın doğusunda cirit attığını kanıtlıyor.

YPG İLE SÖZLEŞME

İnternet sitesinde terör örgütü YPG ile yapılmış bir sözleşmeye de yer veren şirket, sözleşme metninde, YPG’nin uzun süreli sözleşmeye dayalı anlaşma için Castle International LLC ile muharebe tıbbi yardımı ve lojistik konularındaki uzmanlık alanında yakın ilişki kurmayı arzu ettiği belirtiyor. Ekim 2014 tarihli sözleşme metninin altında YPG’li teröristler Redur Halil ve Nasır Hacımansur ile Dan Chirkoff, Ram A. Patten ve Michal Qarajouli adlı kişilerin imzaları bulunuyor.     

Washington’dan PYD/PKK’sız terör raporu

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Terörizm 2017 Ülkeler Raporu’nun Türkiye bölümünde Fetullahçı Terör Örgütünden (FETÖ) bahsedilirken, geçen yıl raporda yer alan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile ilgili bölümü rapordan çıkarıldı. Bakanlık tarafından yayımlanan 2017 yılına ait raporun Türkiye bölümünde, Türk güvenlik güçlerinin içeride PKK, dışarıda da DEAŞ ile mücadele ettiği vurgulandı. Raporda, geçen yıl “Türkiye’nin YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüğü” şeklindeki ibarelerin bu yılki metinden çıkarılması dikkati çekti.