20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD'li General'den Hamas açıklaması

General Michael Flynn, yaptığı açıklamada 'Eğer Hamas yok edilseydi, çok daha kötü sonuçlarla karşılaşırdık' dedi.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD'li General'den Hamas açıklaması

Amerika Ordusu Savunma İstihbarat Ajansı eski Direktörü General Michael Flynn, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Hamas'ın yok edilmek istenmesinin bir hata olabileceğini, böyle bir durumda çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Hamas yok edilirse çok daha kötü bir sonuçla karşılacağız

ABD'nin Colorado Eyaletinde katıldığı bir forumda konuşan Flynn, 'Hamas'ı yok etmek mi? Çok daha kötü sonuçlar doğurabilir' ifadesini kullandı. Flynn'ın açıklamaları, yıllardır devam eden İsrail-Gazze savaşında kapsamlı bir anlaşmanın çok uzak olduğunu gösteriyor. ABD'li General Flynn, sözlerine şöyle devam etti; 'Hamas yok edilse, parçalansa, çok daha kötü bir sonuçla karşılaşılacak. Yıllardır bölgede devam eden çatışmaların boyutları artacak.'

Ortadoğu'da barış...

Suriye ve Irak krizlerine de değinen Flynn, Ortadoğu'nun çok karamsar bir tabloya sahip olduğunu vurguladı. Flynn, 'Ortadoğu'da barış... Ben hayattayken göremeyeceğim' şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 20'inci güne girilirken, neredeyse tamamı bin 50 sivil katledildi. Dün ilan edilen geçici ateşkes ile bölgeye sessizlik hakim olmuştu. İsrail, bugün sabah saatlerinde de 24 saatlik ateşkes ilan ettiklerini duyurdu.