25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Güney Kore 2021- 2035 askeri planını açıkladı

Güney Kore, ülkenin askeri kabiliyetini stratejik alanlarda geliştirmeyi amaçlayan yeni uzun vadeli planını devreye soktu.

Star.com.tr23 Mart 2021 Salı 20:04 - Güncelleme:
Güney Kore 2021- 2035 askeri planını açıkladı

Güney Kore Savunma Bakanlığı 22 Mart'ta açıklanan yeni 2021-35 askeri planı ülkenin "geleceğin yüksek teknolojili" askeri teçhizat ve sistemlerini geliştirme çabalarına yön vereceğini söyledi.

Plan, sekiz temel savunma kapasitesi alanında 140 temel teknolojide yetenek geliştirme gereksinimini kapsıyor.

Kuzey Kore'den tepki

Kore Yarımadası'nda askeri tansiyonun düşürülmesine yönelik 2018'de varılan anlaşmadan vazgeçmeyi düşünebileceklerini ve Güney ile ortak çalışması gerekmiyorsa Koreler arası ilişkiler için kurulan birimi feshedebileceklerini belirten Kim, Güney Kore ve ABD'nin halihazırda süren ortak askeri tatbikatını da eleştirdi.

Kim, "Güney Kore'nin tutum ve davranışlarından gözümüzü ayırmayacağız, eğer daha provokatif olurlarsa olağanüstü önlemler alabiliriz. Bu vesileyle, okyanusun öbür tarafından toprağımızı barut kokutmaya çok hevesli olan yeni ABD yönetimine tavsiye vermek isterim. Gelecek dört yılda iyi bir uyku çekmek istiyorlarsa, onları gereği gibi uyumaktan alıkoyan şeyleri baştan yapmamaları daha iyi olur." ifadesini kullandı.

Star.com.tr