29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Avrupa Trump gitsin diye Biden'a sarıldı: Sana ihtiyacımız var

Birçok Avrupa liderinin, ABD'nin eski başkan yardımcısı Joe Biden'ı, 2020 başkanlık seçimlerinde Trump'a karşı aday olması için teşvik ettiği ileri sürüldü.

star.com.tr20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Avrupa Trump gitsin diye Biden'a sarıldı: Sana ihtiyacımız var
ABD eski başkan yardımcısı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde 2020'de yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
 
Politico'nun iddiasına göre Avrupalı liderler, Biden'ı yarışta yerini alması için teşvik etti. Haberde, dünya liderlerinin Biden'e ''Sana ihtiyacımız var'' dediği öne sürüldü.
 
İddiaya göre geçtiğimiz ay Münih'teki Güvenlik Konferansına katılan Biden, burada birçok Avrupa lideri ile bir araya geldi ve liderler Biden'ı başkanlık seçimlerinde aday olması için motive etti. 
 
Biden Münih'teki konferansta, "Size söz veriyorum. Size söz veriyorum... Annemin dediği gibi 'bu da geçecek'. Geri geleceğiz. Geri geleceğiz. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın” dedi. Avrupalı liderler Trump'a karşı bu meydan okumayı ayakta alkışlamıştı.
 
Ayrıca haberde, Biden'a yakın bir Demokrat Partili'nin, ''Liderler teşvikte bulunmasa da Biden aday olmayı düşünüyordu. Ancak dünya liderleri Biden'i bu konuda ateşledi.'' dediği ileri sürüldü.
 
Biden geçtiğimiz günlerde, “Bu ülkeyi tekrar bir araya getirmek zorundayız. Gözlerimizin önünde olanları fark edersek iyi olur. Birkaç yıl önce bana Amerikan demokrasisinin parçalanıp dağılacağını sorsaydınız, size gülerdim” ifadelerini kullandı.
 
ABD eski Başkan Yardımcısı 75 yaşındaki Joe Biden, 1988 ve 2008 yıllarında Demokrat Parti'den başkan aday adayı olmuş ancak yarıştan erken çekilmek zorunda kalmıştı.
 
Birçok çevre, eski bir Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı olan Biden'ın, on yıllardır dış politikada uzmanlaştığını ve Trump'a karşı en güçlü rakip olacağını belirtiyor.