19 Kasım 2025 Çarşamba / 29 CemaziyelEvvel 1447

Avrupalı devletlere nükleer silah çağrısı... ''Rus tehdidine karşı zaruri''

Airbus Yönetim Kurulu Başkanı Rene Obermann, artan Rus tehdidine karşı Avrupalı devletlere taktik nükleer silah geliştirme çağrısında bulundu. Berlin Güvenlik Konferansı'nda konuşan Obermann, 'Bu, caydırıcılık açısından çok önemli bir işaret olacak.' dedi.

AA19 Kasım 2025 Çarşamba 16:56 - Güncelleme:
Avrupalı devletlere nükleer silah çağrısı... ''Rus tehdidine karşı zaruri''

Avrupalı havacılık ve uçak üretim şirketi Airbus'ın Yönetim Kurulu Başkanı Rene Obermann, Avrupa ülkelerini Moskova'dan gelen tehditlere karşı taktik nükleer silah geliştirmeye çağırdı.

Obermann, Berlin Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın nükleer kapasitesine dikkati çekerek, nükleer başlıklı Rus İskender füzelerinin Avrupa için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Rusya'nın nükleer kapasitesini Avrupa'nın "zayıf noktası" olarak tanımlayan Obermann, Belarus'a yeni konuşlandırılan füzelere ve Rusya'nın Polonya sınırında yer alan Kaliningrad'da 500'den fazla taktik nükleer savaş başlığı taşıyan İskender 26 füzelerine de dikkati çekti.

Airbus Yönetim Kurulu Başkanı Obermann, "Almanya, Fransa, İngiltere ve diğer istekli Avrupa Birliği üye ülkeleri, taktik düzey de dahil ortak ve aşamalı nükleer caydırıcılık programı üzerinde anlaşmalıdır. Bence bu, caydırıcılık açısından çok önemli bir işaret olacaktır." dedi.

ÖNERİLEN VİDEO

Ölümle dans ettiler! Bir motosiklete 5 kişi bindiler

Kapat
Video yükleniyor...