20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Avrupa'yı topa tuttu: Biz sizin polisiniz miyiz? Bizi kim koruyacak

Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum, Avrupa ülkelerinin düzensiz göçmen sorunundan Cezayir'i sorumlu tutmasını eleştirerek, 'Avrupa'nın polisi olmak mecburiyetinde miyiz?' ifadelerini kullandı.

AA31 Mart 2021 Çarşamba 16:24 - Güncelleme:
Avrupa'yı topa tuttu: Biz sizin polisiniz miyiz? Bizi kim koruyacak

Cezayir yerel medyasında yer alan haberlere göre, İspanya'nın sol görüşlü El Pais gazetesine röportaj veren Bakan Bukadum, düzensiz göçle ilgili bir soru üzerine, "Avrupa'nın polisi olmak mecburiyetinde miyiz?" yorumunu yaptı.

Bukadum, Cezayir'in de diğer ülkeler gibi kitlesel düzensiz göçmen sorunu nedeniyle büyük baskı altında olduğunu belirterek, bazı ülkeler gibi "bırakalım istedikleri yere gitsinler" demediklerini belirtti.

Düzensiz göçmenler konusunda İspanya, Fransa, Almanya ve Portekiz gibi Avrupa ülkeleriyle ortak çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Bukadum, Cezayir'in geçtiğimiz sene içerisinde günlük ortalama 1000 düzensiz göçmeni karşıladığını vurgulayarak, "Avrupalılar korunmak istiyorlar peki ya bizi kim koruyacak?" dedi.

Göçmenlerin sınır dışı edilmesi konusuna da değinen Bukadum, bu durumun düzensiz göçmenlerin geldiği ülkeler ve Uluslararası Göç Örgütü'yle olan iş birliğine bağlı olduğuna işaret etti.

Düzensiz göçmenlerin başka ülkelere gitme hayalinin kendi topraklarında iş bulamamalarından kaynaklandığına dikkat çeken Bukadum, sorunun çözümü için asıl olanın göçmenlerin geldiği ülkelerde iş imkanlarının oluşturulması olduğunu kaydetti.

Cezayirli Bakan, bu bağlamda ülkesinin Mali, Nijer ve Avrupa Birliği ülkeleriyle ortak çalışma konusunda istekli olduğunu ifade etti.

Cezayir, düzensiz göçmenler tarafından Avrupa'ya geçişte transit ülke konumunda olarak kullanılan ülkeler arasında yer alıyor.