4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Azerbaycan Savunma Bakanlığı uyardı! Her türlü askeri tesisi imha ederiz

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Azerbaycan Devlet Sınır Teşkilatı, ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden her türlü askeri tesisi imha edebileceğini duyurdu.

star.com.tr27 Ekim 2020 Salı 15:21 - Güncelleme:
Azerbaycan Savunma Bakanlığı uyardı! Her türlü askeri tesisi imha ederiz

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar tüm kararlılığıyla sürerken Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Azerbaycan Devlet Sınır Teşkilatı kritik bir uyarıda bulundu.

Açıklamada Azerbaycan'ın topraklarını tehdit eden her türlü askeri tesisin imha edebileceği ifade edildi.

RIA'nın haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Azerbaycan Devlet Sınır Teşkilatı'nın açıklaması şöyle: 

Herhangi bir provokasyon, toprak bütünlüğümüze yönelik bir saldırı eylemi olarak kabul edilmektedir. Bunu dikkate alarak Azerbaycan, bulunduğu yer ne olursa olsun, topraklarını tehdit eden her türlü askeri tesisi imha etme hakkına sahiptir.

ERMENİSTAN ORDUSU 69 SİVİLİ KATLETTİ

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 69 sivil hayatını kaybetti, 307 sivil yaralandı. Hayatını kaybeden sivillerden 18'inin kadın, 10'unun çocuk olduğu açıklandı. Yaralı sivillerden de 69'unun kadın, 32'sinin ise çocuk olduğu kaydedildi.

ERMENİSTAN ÜÇ KEZ ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Öte yandan tarafların üç kez anlaşmasına rağmen Ermenistan ordusu ateşkesi delerek sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdürdü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da insani ateşkesi üçüncü kez ihlal eden Ermenistan güçlerinin Terter şehri ve bölgedeki köyleri bombaladığını duyurdu. 

star.com.tr