27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Azerbaycan: Yasa dışı Ermeni silahlı grupları gece boyunca Şuşa şehrini ateş altına aldı

Azerbaycan Başsavcılığı, “Yasa dışı Ermeni silahlı grupları gece boyunca Şuşa şehrini ateş altına aldı. Saldırılar sonucunda Şuşa'daki kamu binalarımız hasar almıştır' açıklamasında bulundu.

IHA20 Eylül 2023 Çarşamba 09:39 - Güncelleme:
Azerbaycan: Yasa dışı Ermeni silahlı grupları gece boyunca Şuşa şehrini ateş altına aldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da başlatılan terörle mücadele operasyonunun devam ettiği belirtilerek, yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden ayrılarak yerleşim yerlerinde toplandığı ve bu grupların sivilleri zorla silahlandırarak savaşa çekmeye çalıştığı kaydedildi.

Azerbaycan ordusunun Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonu devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Azerbaycan Başsavcılığı yetkilileri, Karabağ'daki operasyonla ilgili basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov, Ermeni silahlı gruplara ait 6 "Ural" markalı kamyon ve 4 adet havan topunun Azerbaycan ordusu tarafından ele geçirildiğini belirterek, "Mühimmatları tükenen yasa dışı Ermeni silahlı grupları, mevzilerinden ayrılarak sivil yerleşim yerlerinde toplanıyor. Aynı zamanda Karabağ bölgesindeki sivil nüfusu zorla silahlandırarak savaşa çekmeye çalışıyorlar. Bir kez daha Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan yasa dışı Ermeni silahlı grupları silahlarını bırakıp teslim olmaya çağırıyoruz ve sadece bu durumda operasyonun sona ereceğini beyan ediyoruz. Aynı zamanda bölgede yaşayan Ermenilere silahlı grupların yanında durmamaları ve onları desteklememeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

"SİVİL KONVOYA ATEŞ AÇILMASIYLA İLGİLİ PAYLAŞIMLAR DOĞRU DEĞİL"

Ermenistan'daki sosyal medya hesaplarında paylaşılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Eyvazov, "Bazı Ermeni sosyal medya hesaplarında Azerbaycan ordusu birliklerince Ermeni sakinleri tahliye eden Rus barış gücü konvoyuna ateş açıldığı iddiasıyla ilgili bilgiler yanlıştır. Bu iddialar asılsızdır. Rus barış gücü ile sürekli olarak operasyonlarla ilgili temas halindeyiz. Onların görevlerini yerine getirmeleri için bizim tarafımızdan gerekli koşullar oluşturuluyor" diye konuştu.

Karabağ'daki operasyonun devam ettiğini vurgulayan Eyvazov, mevcut şartların Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olduğunu ve kamuoyuna düzenli olarak daha fazla bilgi verileceğini aktardı.

"ŞUŞA'DAKİ KAMU BİNALARIMIZ HASAR ALDI"

Ermeni güçlerin İkinci Karabağ Savaşı'nda olduğu gibi sivilleri hedef almaya devam ettiğini ifade eden Azerbaycan Başsavcılığı Sözcüsü Kenan Zeynalov, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplar tarafından terör saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar ancak siviller, sivil altyapı ve sivil yapıları hedef alıyor. Meydana gelen her bir olayla ilgili soruşturma açılıyor. Yasa dışı Ermeni silahlı gruplar dün gece boyunca Şuşa şehrini ateş altına aldı. Saldırılar sonucunda Şuşa'daki kamu binalarımız hasar almıştır. Sivil altyapı tesislerine yönelik zararı belirlemek amacıyla ilgili çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.