26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakteri bilimi uzmanı ve petri kabının mucidi Julius Richard Petri google doodle oldu! ulius Richard Petri kimdir?

Evet google bugün yani 31 Mayıs 2013 günü bilim dünyasının önemli isimlerinden Alman asıllı Julius Richard Petri ' yi ( bakteri bilimi uzmanı ve petri kabının mucidi ) doodle yaptı. Peki google 'ın doodle yaptığı Julius Richard Petri kimdir, hayat hikayesi nasıldır? Google'ın doodle yapmasını sağlayan özellikleri nelerdir? Petri kabı nedir? Julius Richard Petri'yi yakından tanıyalım...

31 Mayıs 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bakteri bilimi uzmanı ve petri kabının mucidi Julius Richard Petri google doodle oldu! ulius Richard Petri kimdir?
Evet google bugün yani 31 Mayıs 2013 günü bilim dünyasının önemli isimlerinden Alman asıllı Julius Richard Petri ' yi ( bakteri bilimi uzmanı ve petri kabının mucidi ) doodle yaptı. Peki google 'ın doodle yaptığı Julius Richard Petri kimdir, hayat hikayesi nasıldır? Google'ın doodle yapmasını sağlayan özellikleri nelerdir? Petri kabı nedir? Julius Richard Petri'yi yakından tanıyalım..

Petri 31 Mayıs 1853'te Almanya'nın Barmen şehtinde doğmuştur. Bilim dünyasında önemli mucitlerden sayılan Petri okulunu bitidikten sonra bir hastanede çalışırken günümüzde Petri kabı olarak kabul edilen laboratuar malzemesini icat etmiş ve ismini bilim dünyasının önemli simaları arasına yazdırmıştır.

Peki bu Petri kabı nedir? Petri kabı hücre kültürlerinin yetiştirildiği camdan yapılmış yayvan yuvarlak bir kaptır.

Bilim dünyasına çok öenmli katkıları olan ve iz bırakmış olan önemli isim Julius Richard Petri 20 Aralık 1921 tarihinde 69 yaşında Almanya'nın Zeitz şehrinde yaşamını yitirmiştir.

Hayat hikayesine ek olarak şunu da ekleyebilirzi: Julius Richard Petri askeri doktor olarak da görev yapmıştır.