21 Mayıs 2025 Çarşamba / 24 Zilkade 1446

Bilderberg'e Babacan da katılıyor

İngiltere, dünya genelinde siyaset, iş, finans ve basın-yayın gibi alanların en etkili kişilerini bir araya getiren Bilderberg toplantısına ev sahipliği yapıyor.

Londra (AA) 6 Haziran 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bilderberg'e Babacan da katılıyor
Başkent Londra'nın kuzeyindeki Hertfordshire bölgesindeki Grove Otel'de düzenlenen ve üç gün sürecek toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılıyor. Yaklaşık 150 siyasetçi, bankacı, şirket yöneticisi ve yetkilinin katıldığı toplantının bu yılki gündeminde, Avro bölgesindeki ekonomik kriz ve Kuzey Kore'deki durum bulunuyor.

İlki 1954 yılında Hollanda'da yapılan Bilderberg Toplantıları, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'nın önde gelen isimlerinin ortak ve kritik sorunlar hakkında yeterince işbirliği içinde çalışmadıkları kaygısından hareketle ortaya çıktı.

Toplantılarda, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ticaretten istihdama, para politikasından yatırıma, ekolojik değişikliklerden uluslararası güvenliğe kadar birçok konunun ortak sorunlar olduğu ve hem Avrupa, hem Kuzey Amerika için birbirini tetikleyen sonuçlar doğuracağı vurgulanıyor.

Bilderberg'i önemli bir tartışma forumu yapan en belirgin özellik, katılımcıların genellikle üç gün süren toplantılar boyunca gayriresmi bir şekilde uluslararası ilişkiler ve ekonomi gibi konularda görüş alışverişinde bulunması olarak gösteriliyor.

Katılımcıların görüşlerini özgürce dile getirmesini amaçlayan Bilderberg, 'farklı görüş ve bakış açılarının dile getirilebileceği ve karşılıklı anlayışa dayanan küçük, esnek, gayriresmi ve kayıt dışı bir uluslararası forum' olarak tanımlanıyor.

Tek etkinliği yılda bir kez düzenlenen konferans olan Bilderberg Toplantılarında, herhangi bir karar önerilmediği gibi, siyasi bir açıklama ya da oylama da yapılmıyor.

Bilderberg Toplantıları katılımcıları, deneyim, bilgi ve duruşları ölçüt alınarak seçilirken, tüm katılımcılar toplantılara resmi kimlikleriyle değil, kişisel olarak katılıyor.