20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bir dönem sona eriyor! Resmen talimat verildi

Cezayir'de 'Mesleki Eğitim', 'Gençlik ve Spor' ve 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik' bakanlılarının ardından Kültür ve Sanat Bakanlığının da kurum içi yazışmalarda Fransızca kullanımını sona erdirerek, Arapça dilinin kullanılması talimatını verildiği kaydedildi.

AA2 Nisan 2022 Cumartesi 17:36 - Güncelleme:
Bir dönem sona eriyor! Resmen talimat verildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sanat Bakanı Süreyya Muluci'nin kuruma bağlı müdürlük ve dairelerdeki yöneticilere, kurum içi yazışma ve etkinliklerde Arapça dilinin kullanılması talimatını verdiği kaydedildi.

İDARİ ÖNLEMLERİN ALINACAK

Kültür ve Sanat Bakanlığınca verilen talimatların yerine getirilmesini sağlamak için gerekli tüm idari önlemlerin alınacağının belirtildiği açıklamada, "Bakanlık içerisindeki ulusal düzeydeki bütün yazışmalarda ulusal dilin kullanımı yaygınlaştırılacak." ifadelerine yer verildi.

DİĞER 2 BAKANLIKTA MECBURİ YAPMIŞTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Mesleki Eğitim Bakanlığı da iç yazışmalar dahil tüm resmi iletişimde Arapça kullanılmasını 22 Ekim 2021'de mecburi yapmıştı.

İki bakanlığın kararlarını takiben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da 26 Ekim 2021 tarihinde kurum bünyesindeki tüm resmi yazışmalar, beyanlar ve tabelalarda Arapçanın kullanılmasını zorunlu hale getirmişti.

SAVUNMA BAKANLIĞI KULLANMIYOR

Cezayir'de Savunma Bakanlığı hariç bakanlıkların çoğu iç yazışmalarında yoğun biçimde Fransızcayı kullanıyor. Arapçanın resmi dil olduğu Cezayir'de, Berberice de ikinci resmi dil olarak kabul ediliyor.