25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

BM'den İsrail'e bir kınama daha

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasını kınadı.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
BM'den İsrail'e bir kınama daha
UNWRA'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Noel gecesi Ramallah yakınlarındaki son yıkımının ardından kış ortasında 32'si çocuk 68 kişinin evlerinden edildiği belirtilerek, bu durumun uluslararası hukukun ihlali olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Filistinlilerin bu soğuk kış şartlarında uluslararası yardımla yaşayabildikleri ifade edilerek, "İsrail'i uluslararası hukuka uymaya davet ediyoruz. Özellikle Filistinli sivillere insani muamelede bulunmasını ve yıkımları hemen durdurmasını istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bu yıl Batı Şeria'da en az bin 103 Filistinlinin evlerinden edildiği belirtilen açıklamada, bu sayının geçen yılki rakamdan daha fazla olduğu kaydedildi.

Evlerinden edilenlerden belden aşağısı felç olan 5 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte 46'sının Filistin Kızılay'ı tarafından sağlanan çadırlarda kaldığı ve gece saatlerinde sıcaklığın dondurucu düzeylere düştüğü belirtilen açıklamada, "Dünyanın bir çok köşesinde insanların aileleriyle birlikte tatil sezonunu geçirdiği bir dönemde, evleri yıkılan Filistinliler çocuklarıyla kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor" ifadeleri kullanıldı.