19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Boris Johnson milletvekillerini suçladı: Korkunç bir işbirliği içindeler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit karşıtı milletvekillerinin İngiltere’nin 31 Ekim’de bloktan ayrılmasını durdurmak için AB ile işbirliği yaptığını ileri sürdü.

star.com.tr15 Ağustos 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Boris Johnson milletvekillerini suçladı: Korkunç bir işbirliği içindeler
Çarşamba günü Facebook Live uygulaması aracılığıyla bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci ile ilgili bazı milletvekillerini sert bir dille suçladı.
 
Johnson yaptığı açıklamada, ''Brexit’i parlamentoda engelleyebileceklerini düşünenlerle Avrupalı ​​dostlarımız arasında devam eden korkunç bir işbirliği var.'' iddiasında bulundu.
 
John Bercow: Sonuna kadar savaşacağım
 
Johnson muhalifi Avam Kamarası Başkanı John Bercow, Edinburgh'daki bir festivalde yaptığı konuşmada milletvekillerinin rızası olmadan anlaşma yapmak ya da Brexit'i zorla kabul ettirme girişimlerini engellemek için son nefesime kadar mücadele edeceğini'' dedi.
 
Kimsenin düşüncelerini söylemekten korkmaması gerektiğini belirten Bercow, Brexit'in bu şekilde kabul ettirilmesi için parlamentonun kapatılması durumunda, ''Bu yolun her adımında bunu durdurmak için onunla savaşcağım.'' dedi.
 
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Nisan 2019'da AB liderleri ile İngiltere'nin, ülkenin AB'den çıkışının 31 Ekim'e kadar uzatılması konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.