16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Camiye sığınan Müslümanlar öldürüldü!

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de camiye sığınan 23 Müslümanın öldürüldüğü bildirildi.

AA27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Camiye sığınan Müslümanlar öldürüldü!
Saldırıya uğrayan Nuru'l-İslam Camisi'nin İmamı Muhammed Vasil, Hristiyan Anti-Balaka militianlarının camiye sığınanlara saldırdığını belirterek, "Maalesef bu ülkede insanlıktan anlamayan, hayvanlar gibi yaşayan kimseler var.
Kelime-i tevhid getiren herkesi hatta küçük çocukları bile katlediyorlar. Hamile kadınların karınlarını yarmaya kadar varan işkenceler uygulanıyor" dedi.

Saldırıyı AA'ya anlatan Vasil, "Camiye gelen cemaate palalarla saldırdılar. Saldırıda mahalle sakinleri ile cami cemaatinden 23 kişi katledildi. Kadın ve çocuk ayırımı yapmadan öldürüyorlar. Cenazeleri cami avlusunda bekletiyoruz. Şehir dışındaki mezarlığa yolun güvenli olmaması nedeniyle gidemiyoruz. Cenazeleri cami avlusuna defnetmekten başka çaremiz yok" şeklinde konuştu.

Müslümanlar, Fransız askerlerini protesto ediyor

Bangui'deki Müslümanlar, çatışan grupları silahsızlandırmakla görevli Fransız askerlerini "Müslümanlara karşı oldukları" gerekçesiyle protesto ediyor.

Müslümanlar, ülkede güvenliği sağlamak ve sivilleri korumak amacıyla BM tarafından görevlendirilen Fransız güçlerinin, Hristiyan Anti-Balaka milisleriyle kendilerine farklı muamelede bulunduğundan ve onların aynı şekilde silahlandırılmadığından yakınmıştı.

Birleşmiş Milletler'e göre, son dönemlerde bölgede yaşanan şiddet olayları nedeniyle 400 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fransız ve Afrika Birliği askerleri ise kentin hemen hemen tüm bölgelerinde bulunuyor. Fransa'nın ülkede 1600 askeri görev yapıyor.