26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cephede son durum! Azerbaycan askeri tarih yazıyor: Tek tek imha edildi

Azerbaycan ordusu, topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlarda Ermenistan güçlerine karşı üstünlüğünü koruyor. Azerbaycan ordusu, 2 topçu birliği, 2 BM-21 grad çok namlulu roketatar sistemi, 1 komuta personel aracı, 1 komuta kontrol noktası, 2 kamyon, 1 tank ve birkaç atış noktasını imha etti.

AA25 Ekim 2020 Pazar 17:57 - Güncelleme:
Cephede son durum! Azerbaycan askeri tarih yazıyor: Tek tek imha edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusuna ait birliklerin farklı cephelerdeki muharebelerde avantajlarını sürdürdüğü bildirildi.

Azerbaycan ordusu vura vura ilerliyor! Hedefler böyle imha edildi

Gün içerisinde yapılan başarılı askeri operasyonlarda düşmana zayiat verdirildiği belirtilen açıklamada, Ermenistan güçlerine ait 2 topçu birliği, 2 BM-21 grad çok namlulu roketatar sistemi, 1 komuta personel aracı, 1 komuta kontrol noktası, 2 kamyon, 1 tank ve birkaç atış noktasının imha edildiği ifade edildi.

ERMENİSTAN’IN İŞGALİNDEN KURTARILAN KÖYLER GÖRÜNTÜLENDİ

Azerbaycan’ın Gubadlı bölgesinde Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan köyler görüntülendi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun Gubadlı bölgesinde Ermenistan işgalinden kurtardığı köylerin görüntülerini paylaştı.

İRAN, AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMALARININ YAŞANDIĞI KUZEYBATI SINIRINA ASKERİ YIĞINAK YAPTI

Sınır bölgesindeki birlikleri ziyareti esnasında İran devlet televizyonuna konuşan Pakpur, "Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı kara birliklerinin bölgeye dün başlayan intikali, gerekli görülmesi durumunda arttırılacaktır." dedi.

Pakpur, asker ve teçhizat intikalinin amacının, İran halkına bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettikleri yönünde güven vermek ve jeopolitik sınırların değişmesine karşı olduklarını orta koymak olduğunu belirtti.

Tuğgeneral Pakpur, intikalin içeriği hakkında bilgi vermedi.

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN ORDUSUNA KARŞI ÇOCUK ASKERLERİ KULLANIYOR

Ermenistan, Azerbaycan’a karşı çocuk askerleri kullanarak savaş suçu işlemeye başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını ve bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

Haciyev, “Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır” dedi.