21 Mayıs 2024 Salı / 14 Zilkade 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyareti için bugün Nahçıvan'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'da resmi törenle karşılandı.

IHA25 Eylül 2023 Pazartesi 07:36 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan'da resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklere yönelik başlattığı operasyonun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne ziyaret gerçekleştiriyor. Nahçıvan Uluslararası Havalimanı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunduğu törende Erdoğan karşılama kıtasını selamladı.

KRİTİK ZİRVE BAŞLADI

Erdoğan ve Aliyev'e heyetlerin karşılıklı akdim edilmesinin ardından iki lider baş başa görüştü.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri, Karabağ'daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel, bölgesel ve küresel meselelerin ele alındığı öğrenildi.

BM'DE DESTEK MESAJI VERMİŞTİ: SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada da Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak için attığı adımları desteklediklerini ifade etmiş, "Zengezur Koridoru hakkında verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

ZENGEZUR KORİDORU

Zengezur Koridoru veya Nahçıvan Koridoru, 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan tarafından kazanılmasının ardından Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes antlaşmasının 9. maddesi gereğince Azerbaycan ile eksklav parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı kuracak olan koridordur.

Zengezur Koridoru, Ermenistan'a kendisinin ördüğü jeopolitik kuşatmadan çıkış yolu sunuyor. Türkiye ve Azerbaycan'la ilişkilerini düzelterek Kafkasya'da doğmakta olan süreçten yararlanması için jeopolitik bir olanak sunuyor.