20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dünyayı ayağa kaldıracak gelişme! 1000 km mesafedeki hedefi vurabiliyor

Kuzey Kore'nin, 1000 kilometre mesafedeki hedefi başarıyla vuran hipersonik füze denediği belirtildi.

AA12 Ocak 2022 Çarşamba 08:55 - Güncelleme:
Dünyayı ayağa kaldıracak gelişme! 1000 km mesafedeki hedefi vurabiliyor

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, ülkede dün sabah yapılan hipersonik füze denemesi başarıyla gerçekleşti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un izlediği denemede, 1000 kilometre mesafedeki sularda hedefi başarıyla vuran hipersonik füze test edildi.

Denemeyle, geliştirilmiş hipersonik silah sisteminin teknik detaylarının son doğrulamasının yapılması amaçlandı.

Öte yandan Japon Kyodo Ajansı, KCNA'nın Mart 2020'den bu yana ilk kez bir füze denemesini Kuzey Kore lideri Kim'in izlediğini duyurduğuna dikkati çekti.

Japonya ve Güney Kore, 11 Ocak'ta Kuzey Kore'nin "balistik olma ihtimali yüksek füze denemesi yaptığını" duyurmuştu. İki ülke, füzenin havada sesten 10 kat daha hızlı hareket ettiğini bildirmişti.

Kuzey Kore, 5 Ocak'ta da "hipersonik füzeyi başarıyla denediğini" açıklamıştı.

KUZEY KORE LİDERİ KİM HİPERSONİK FÜZE DENEMESİNİN ARDINDAN ASKERİ GÜCÜ ARTIRMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un yaklaşık iki yıl içinde ilk defa hipersonik füze denemesine katılmasının ardından ülkenin stratejik askeri gücünü artırma çağrısında bulundu.

KCNA haber ajansında yer alan habere göre Kim, denemeyi izledikten sonra askeri bilim adamlarına "ülkenin stratejik askeri gücünü hem nicel hem nitel olarak istikrarlı bir şekilde daha fazla artırmak için çabalarını hızlandırmaları ve orduyu modernize etmeleri" çağrısında bulundu.