Pakistan Petrol Bakanı Pervaiz Malik yaptığı açıklamada, benzin ve dizel fiyatlarındaki artışın "kaçınılmaz" olduğunu belirtti.
Malik, hükümetin litre başına benzin fiyatını 137 Pakistan rupisine (yaklaşık 22 TL), dizel fiyatını da 184,49 Pakistan rupisine (yaklaşık 30 TL) artırmak zorunda kaldığını, bunun da artışların yakıt fiyatlarında yüzde 54'e varan yükselişe neden olduğunu söyledi.
Bu arada, Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Başbakanın (Şahbaz Şerif) talimatıyla, yarından itibaren başlayarak 30 gün boyunca İslamabad'daki tüm toplu taşıma araçları halk için ücretsiz olacak." ifadesini kullandı.
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.




