4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Ermenistan'a giden Fransız bakandan ''Ağrı Dağı'' provokasyonu: Türkiye'yi hedef aldı

Azerbaycan ile yaşanan gerilim sonrasında Ermenistan'a destek ziyaretinde bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ermenilerin hayali olan sözde 'Büyük Ermenistan'ın sembolü Ağrı Dağı'nı sosyal medya hesabından paylaşarak, 'Ermenistan'a geri döndüm' ifadelerini kullandı.

SENA PARLAR3 Ekim 2023 Salı 19:51 - Güncelleme:
Ermenistan'a giden Fransız bakandan ''Ağrı Dağı'' provokasyonu: Türkiye'yi hedef aldı

Ermenistan'ın hukuksuz eylemlerine sürekli arka çıkan Fransa yeni bir provokasyona imza attı. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, sosyal medya hesabından Ağrı Dağı'nı Ermenistan'a aitmiş gibi gösteren bir paylaşımda bulundu. Colonna'nın paylaşımı büyük tepki çekti.

KARABAĞ'DA AZERBAYCAN ZAFERİ

Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonu sonrasında bölge silahlı çetelerden temizlendi. Karabağ'da büyük ölçüde düzen sağlanırken özellikle bazı Ermeni çevreler tarafından dünya kamuoyunu yanıltma amaçlı girişimler de gerçekleştiriliyor.

FRANSA'DAN YENİ PROVOKASYON

Öte yandan Kafkaslarda gerilimi tırmandırmak için her fırsatı değerlendiren Fransa yine bir skandala imza attı. Bu kez skandalın başrolünde ise Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna yer aldı. Colonna, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef aldı.

AĞRI DAĞI GÖRSELİYLE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Catherine Colonna, sosyal medya uygulaması X (Twitter) üzerinden bir paylaşımda bulundu ve Ağrı Dağı görseline yer verdi. Fransız Bakan Ermenistan'ı ziyaret ettiğini belirttiği paylaşımında destek mesajı verdi. Ağrı Dağı'nı ise provokatif bir şekilde görsele ekleyerek Ermenistan toprağı izlenimi verdi.

Colonna'nın skandal hamlesine tepki yağdı.