3 Temmuz 2025 Perşembe / 8 Muharrem 1447

Ezher öğrencisi öldü

Müslüman Kardeşler’in terör örgütü ilan edilmesinin ardından gerilimin arttığı Mısır ’da dün başkent Kahire’deki El Ezher Üniversitesi’ndeki eylemde bir öğrenci öldü.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ezher öğrencisi öldü
İktisat Fakültesi’nde sınavları boykot eden İhvan destekçisi öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Devlet televizyonu, sınav sırasında fakülteyi basan ‘terörist öğrencilerin’ polisle çatıştıklarını ve binada yangın çıkardıklarını aktardı. Polis, öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Öğrenciler de polise taşlar attı. Olaylarda, Ziraat Fakültesi binasında da yangın çıktı. Olaylara polis müdahalesi sonucunda ise Ticaret Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Halid el Haddad hayatını kaybetti. 
 
60 öğrenci tutuklandıAncak polis, ölüm yaşandığını reddetti. Olaylarda 60 öğrenci de tutuklandı. Önceki gün de 265 kişi tutuklanırken, İhvan yanlıları ve polisin çatışmalarında en az üç kişi ölmüştü. İhvan ise yazılı açıklama yayımlayıp hükümeti eleştirdi. Açıklamada, “İhvan, her türlü şiddet olayından uzaktır” denildi.

ÖNERİLEN VİDEO

Kepçenin temas ettiği binanın çökme anı kamerada

Kapat
Video yükleniyor...