16 Nisan 2026 Perşembe / 29 Sevval 1447

Fetih Hareketi önemli isimlerinden Kaddumi hayatını kaybetti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fetih Hareketi'nin kurucularından 93 yaşındaki Faruk el-Kaddumi'nin Ürdün'ün başkenti Amman'da hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA22 Ağustos 2024 Perşembe 17:01 - Güncelleme:
Fetih Hareketi önemli isimlerinden Kaddumi hayatını kaybetti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kaddumi'nin vefatının ardından yapığı yazılı açıklamada, "Filistin için mücadele eden ve yorulmak bilmeden çalışan kardeşim, arkadaşım ve yoldaşımı kaybettik." ifadelerine yer verdi.

"Filistin'e, davasına ve halkına büyük hizmetlerde bulunan sadık adamlardan birinin kaybedildiğini" kaydeden Abbas, "merhumun ailesine, mücadeledeki yoldaşlarına, hareketin mensuplarına ve Filistin halkına" başsağlığı dileklerinde bulundu.

FETİH VE HAMAS TAZİYE MESAJI PAYLAŞTI

Fetih Hareketi ve Hamas da Kaddumi'nin vefatının ardından taziye mesajları yayınladı.

Kaddumi, 1931'de Batı Şeria'da doğdu ve 1958'de Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nden ekonomi bölümünden mezun oldu.

FETİH HAREKETİNİN KURUCULARINDAN

Genç yaşlarda ulusal siyasi çalışmalara dahil oldu ve eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ve Abbas ile birlikte Fetih Hareketi'nin kuruluşuna katıldı.

1965'ten bu yana Fetih Hareketi Merkezi Komite üyesi olan Kaddumi, Fetih Hareketi'nde çeşitli görevlerde bulundu.

1969'da Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi üyesi, 1973'te FKÖ Siyasi Büro Başkanı, 1989'da FKÖ Dışişleri Büro sorumlusu oldu.

Tarihi kararını TBMM'de duyuran Abbas hedefini açıkladı

ABD'deki Demokrat Parti Kongresi'nde çifte standart! Filistinlilerin konuşmasını engellediler

ÖNERİLEN VİDEO

Hedefleri tam isabetle vurdu! ROKETSAN'ın yeni gücü: KARAOK

Kapat
Video yükleniyor...