25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Filistin’e ihanet itirafı 

İran karşıtı Varşova Konferansı’na katılarak resmi ilişkilerinin olmadığı İsrail’in Başbakanı Netaynahu ile aynı masada oturan Bahreyn Dışişleri Bakanı El Halife, Ortadoğu’da Tahran tehdidinin Filistin davasından daha önemli olduğunu söyledi.

16 Şubat 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Filistin’e ihanet itirafı 

İşbirlikçi Körfez ülkeleri, Ortadoğu’da ABD’nin İran karşıtı stratejisinin geleceğini belirlemek üzere Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirilen Ortadoğu Konferansı’nda Filistin davasına ihaneti açık açık dile getirdi. Resmen tanımadıkları terör devleti İsrail’in Başbakanı Benyamin Netanyahu ile aynı masaya oturarak gizli samimiyeti dışa vuran Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları, “İran tehdidiyle mücadele Filistin davasından daha önemli” diyerek İslam dünyasının işgal güçleriyle barışması gerektiği mesajı verdi. 

SİYONİZM’LE BARIŞ ÇAĞRISI 

Varşova’da düzenlenen konferansın ‘Ortadoğu’da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek’ başlıklı oturumunda konuşan Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed El Halife, “Çocukluğumuzdan beri İsrail-Filistin ihtilafının en önemli sorun olduğunu, dillendiriyoruz ancak geldiğimiz noktada çok büyük bir meydan okumayla karşı karşıya olduğumuzu gördük. O da modern tarihimizin en tehlikeli meydan okuması olan İran İslam Cumhuriyeti’dir. Dolayısıyla halihazırda İran tehdidi ile mücadele Filistin davasından daha önemlidir” dedi. El Halife’nin konuşması aynı masada oturduğu İsrail lideri Netanyahu’nun Youtube’daki resmi hesabından da paylaşılırken, Mısır ve Ürdün’ün terör devletiyle sorunları çözdüğünü vurgulayarak Arap dünyasına işgalcilerle barışma çağrısı yaptı. 

İSRAİL’İN SALDIRISI MEŞRU

“Hep birlikte İran tehdidiyle mücadele edebiliriz” diyen Al Halife, İran halkının değil Tahran’daki rejimin karşısında olduklarını kaydetti. Toplantıda söz alan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed El Nahyan da İsrail’in Suriye’deki İran hedeflerine yönelik saldırının meşru olduğunu dile getirdi ve “Her ülkenin bir tehditle karşılaştığında kendini savunma hakkı vardır” diye konuştu.

Suudiler ABD’den 17 suçluyu kaçırdı  

Suudi Arabistan’ın, ABD’de ve Kanada’da işledikleri suçlar nedeniyle haklarında dava açılan 17 vatandaşını, kefaletlerini ödeyerek hapisten çıkardığı ve söz konusu kişilerin yargılanmasına başlanmadan sahte pasaportlarla ülkeden ayrılmalarına yardım ettiği ileri sürüldü. CNN’in haberine göre, son olay Oregon’da yaşandı. Aşırı hız yaparak 16 yaşındaki ABD’liyi öldüren bir Suudi öğrenci Riyad’ın ödediği 100 bin dolar kefaletle serbest kaldı ve sahte pasaportla kaçırıldı.