19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Gazze'den dumanlar yükseliyor! İsrail 419 Filistinliyi katletti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 78'i çocuk 419 kişinin öldüğünü, 2 bin 300 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan İsrail'in saldırılarında 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.

AA8 Ekim 2023 Pazar 19:23 - Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tüm gün boyunca sürdü. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze'nin güney ve orta kesiminde ev ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilim;

05:06 İsrail basını, Gazze'den yapılan saldırılar sonucu yaralı sayısını 2 bin 315 olarak duyurdu

03:59 Yunanistan İsrail'deki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı

03:22 Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaşamını yitird. Hayatını kaybedenlerin sayısı 419'a yükseldi

01:33 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinden yeni bir grup İsrailliyi esir aldığını duyurdu.

00:50 Abluka altındaki Gazze'de, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

00:29 Senegal, İsrail ile Filistin arasındaki gerilim nedeniyle taraflara itidal çağrısında bulundu.

00:01 Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bölgedeki son gelişmeleri ele aldı.

23:29 ABD'nin New York kentinde Times Meydanı'nda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.

23:22 İngiltere'de başkenti Londra'da bulunan Başbakanlık Ofisi binasına İsrail bayrağı yansıtıldı.

23:07 Elazığ'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar Filistin'e destek için gıyabi cenaze namazı kıldı, yürüyüş düzenledi.

23:06 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

22:54 İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentinde, Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e destek gösterisi yaptı.

22:29 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği bildirildi.

22:17 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile "İsrail-Filistin arasındaki gerilimi" değerlendirdi.

22:14 UEFA, İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle 17 Ekim'e kadar ülkede yapılması planlanan maçları erteledi.

22:06 Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, ellerinde 30 İsrailli esirin bulunduğunu iddia etti.

21:55 İsrail, Mısır'daki vatandaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu.

21:22 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde bir Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

21:21 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde, İsrail'e destek amacıyla "ek yardımın" yola çıktığını söyledi.

21:15 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 78'i çocuk 413 kişinin öldüğünü, 2 bin 300 kişinin yaralandığını duyurdu.

20:49 İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

20:46 İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, zor günlerin kendilerini beklediğini, "çok kapsamlı ve geniş bir savaşın göz açıp kapayınca kadar" bitmeyeceğini söyledi.

20:13 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları karşısında İngiltere'nin ihtiyaç olan her konuda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

19:50 İsrail basını, Filistinli unsurların saldırısında ölen İsrailli sayısının 700'e yükseldiğini duyurdu.

19:28 İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail Hava Kuvvetleri'nin dünden bu yana Gazze Şeridi'nde 800 noktayı vurduğunu açıkladı.

19:04 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

18:59 İsrail ordusu, Hamas'ın dün başlayan ve bugün de devam eden saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 57'ye yükseldiğini duyurdu.

18:53 İsrail'in Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu bildirildi.

18:48 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, emekli general Gal Hirsch'i Gazze Şeridi ve çevresindeki esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atadığı bildirildi.

18:45 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi için hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

18:43 Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in arkasındaki uluslararası desteğin onu daha fazla suç işlemeye teşvik ettiğini söyledi.

18:30 Blinken, İsrail'de hayatını kaybeden Amerikalılarla ilgili bilgileri doğrulamaya çalıştıklarını söyledi.

18:27 İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup, Filistin'e destek vermek ve İsrail'e tepki göstermek amacıyla gösteri düzenledi.

17:57 Batman, Bingöl ve Siirt'te Filistinlilere destek amacıyla gösteriler düzenlendi, dualar edildi.

17:37 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Orta Doğu'ya kalıcı barışın gelebilmesi ancak Filistin-İsrail sorununun nihai bir çözüme kavuşturulmasıyla mümkündür." dedi.

17:33 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dünden bu yana İsrail'den aldıkları saldırı haberlerinin kendilerini derinden sarstığını belirterek, eylemleri "barbarca" olarak niteledi.

17:33 Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail'in güney bölgelerine başlattığı "Aksa Tufanı" adlı saldırıları kapsamında onlarca kamikaze dron ile İsrail hedeflerini vurduğunu açıkladı.

17:26 Gaziantep'te, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüğünde bir araya gelen partililer, bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenledi.

17:13 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında Gazze saldırılarını protesto eden Filistinlilere müdahale ettiği bildirildi.

17:02 Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ele aldı.

16:54 Batı Şeria'nın El Halil kentinde evlerin üstünde bekleyen İsrail askerleri, kendilerine taş atan Filistinlilere ateş açtı. Çatışmada anne ve çocuğu yaralandı.

16:45 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.

16:40 Lübnan'daki Dürzi lider Velid Canbolat, İsrail vatandaşı ve zorunlu askerde olan Dürzilere Filistin topraklarında çatışmalara katılmamaları çağrısında bulundu.

16:36 Euroleague yönetimi, Euroleague'deki Olimpia Milano-Maccabi Tel Aviv ve Eurocup'taki Hapoel Tel Aviv-BC Wolves Vilnius maçlarının ertelendiğini açıkladı.

16:32 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 370'e ulaştığını, 2 bin 200 Filistinlinin de yaralandığını bildirildi.

16:13 Lübnan'daki Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında "tarafsız olmadıklarını" söyledi.

16:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Filistin ve İsrail'deki son gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

15:56 İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki Kefr Şuba Çiftlikleri ve Kefr Şuba Tepeleri'ne yönelik topçu atışlarının yeniden başladığı belirtildi.

15:46 İsrail askerlerinin, dur ihtarına uymadığı için terörist zannederek öldürdükleri kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

15:43 İsrail'de abluka altındaki Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılar üzerine savaş hali ilan edildi.

15:42 Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), dün akşamdan itibaren 20 bin 300 Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki okullarına sığındığını duyurdu.

15:33 İsrail ordusu, güneyden sızan Filistinli güçleri tanklar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldığını bildirdi.

15:19 İsrail'in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda uçuşların iptal edilmesi ve ertelenmesi kaosa neden oldu.

15:10 İsrail basını, Filistinli unsurların saldırısında ölen İsrailli sayısının 600'e çıktığını açıkladı.

14:50 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sırasında 3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezini hedef aldığı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.