27 Temmuz 2024 Cumartesi / 21 Muharrem 1446

İşgalci İsrail yine mülteci kampını bombaladı! Çok sayıda ölü var

İsrail, 1 Aralık'ta 'insani ara'nın bitmesinin hemen ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Filistin resmi ajansı WAFA, 'İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kenti ile Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 25 Filistinliyi öldürdü.' açıklamasında bulundu.

SENA PARLAR11 Aralık 2023 Pazartesi 06:49 - Güncelleme:
İşgalci İsrail yine mülteci kampını bombaladı! Çok sayıda ölü var

Gazze'de insani aranın sona ermesinin ardından İsrail, 7 Ekim'de başlattığı kanlı saldırılarına devam ediyor.

İSRAİL, GAZZE'NİN GÜNEYİNDE YERLERİNDEN EDİLEN SİVİLLERİ İKİNCİ GÖÇE ZORLUYOR

Gazze Şeridi'nde süren saldırılar kapsamında, İsrail ordusundan, sivil yerleşim bölgelerini hedef alabileceğine ilişkin tehditlerin ardından Han Yunus'un doğu bölgelerinden çok sayıda Filistinli, zorla batıdaki "El-Mevasi" bölgesine doğru yerinden edildi. Mean, Cura el-Lut, Eş-Şeyh Nasır, el-Ketibe, Celal Caddesi başta olmak üzere Han Yunus'un pek çok doğu bölgesi ile batıdaki 5. Sokak bölgesi, geçtiğimiz günlerde başlayan ve devam eden, İsrail'in şiddetli bombardımanına maruz kaldı.

- GÜVENLİ YER ARAYIŞI

Daha önce Gazze kentinden Han Yunus'a yerinden edilen Filistinli Huzeyfe Şebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenli bölge arayışının devam ettiğini, son olarak Cura el-Lut'tan Refah kentine gittiklerini aktardı. "İsrail ordusundan, bulunduğumuz sivil yerleşim alanının boşaltılması yönünde çağrı aldık" diyen Şebir, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki şiddetli saldırılarının bir parçası olarak Han Yunus'ta düzinelerce yerleşim alanını tehdit ettiğini ve sakinlerini boşalttığını ifade etti. Şebir, İsrail ordusunun, Cura el-Lut'ta çok sayıda evi hedef aldığını, bu saldırıların çok sayıda can kaybı ve yaralanmayla sonuçlandığını kaydetti.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

05:25 Gazze Şeridi'nin kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde, son bir haftadır Filistinli direniş güçleri ile İsrail ordusu arasında çatışmaların şiddetlendiği belirtildi.

03:17 Filistinli hukuk kuruluşları, İsrailli bir hakimin, 13 Kasım'da Filistinli bir esirin ölümüyle ilgili koşullar hakkında soruşturma başlatmaya karar verdiğini açıkladı.

03:02 İsrail ordusu, envanterinde beyaz fosfor içeren duman bombaları bulunduğunu açıkladı.

02:33 Filistinli insan hakları kurumları, Gazze Şeridi'nde alıkonulan yüzlerce esirin, İsrail gözaltı merkezlerinde "zorla kaybedilmesine" son verilmesi çağrısında bulundu.

02:24 Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, İsrail askeri araçlarını ve ordu güçlerinin Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki mevzilerini hedef aldıklarını duyurdu.

00:34 ABD'de Yahudi protestocular, Gazze'de ateşkes talebiyle kendilerini Beyaz Saray'ı çevreleyen çitlere zincirledi.

00:22 Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Filistin'e destek gösterisine katılan bir kişi, hükümetin Filistin politikasını protesto etmek amacıyla Alman pasaportunu yırttı.

00:20 ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'de onlarca Filistinliyi yarı çıplak ve elleri kelepçeli şekilde alıkoyduğu, sosyal medyada tepki toplayan görüntülerin "rahatsız edici" olduğunu belirtti.

00:00 İsrail'in, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için yeniden müzakereye hazır olduğu öne sürüldü.

12 Aralık 2023

23:23 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin yönetiminin İsrail'i aşamalı olarak yıkmayı hedeflediğini öne sürdü.

22:07 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucu 2 gazetecinin daha öldüğü bildirildi.

21:02 İsrail ordusu, 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana ilk kez Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan askerlerine havadan askeri malzeme indirdi.

20:22 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesini kuşattığı ve hedef aldığı duyuruldu.

19:52 Borrell, AB'nin İsrail'in Doğu Kudüs'te 1700 yeni yasa dışı yerleşime onay vermesinden endişeli olduğunu belirterek kararı kınadı

18:59 İşgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler, İsrail askerlerinin desteğiyle Filistinlilere ait zeytinliklerdeki mahsulleri çalarak zeytin ağaçlarını kesti.

18:23 Filistin Esir İşleri Heyeti: İsrail serbest bırakılan esiri yargılayarak esir takasını ihlal ediyor

18:18 Washington Post, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği ve 9 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıda kullandığı ABD yapımı beyaz fosforlu top mermilerinin kalıntılarına ulaştı.

18:17 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 208 kişi artarak 18 bin 205'e yükseldi

18:03 Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin Filistin'e ait vergi gelirlerini alıkoymasını, "korsanlık ve Filistin halkının toplu cezalandırılmaya tabi tutulması" olarak değerlendirdi.

18:00 Katar'ın, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 50 yataklı bir sahra hastanesi kuracağı bildirildi.

17:41 Hizbullah İsrail'e ait 4 askeri noktaya saldırı düzenledi

17:27 İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 80 yaşındaki bir sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

17:19 Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı İsrail askerlerinden birinin arkadaşı olan Ariel Avramoviç, İsrail ordusunun savaşarak Gazze'deki eserleri kurtarmasının imkansız olduğunu söyledi.

17:13 İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kenti ile Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 25 Filistinli öldürüldü.

17:02 Almanya'da, Ağustos 2022'de "İsrail 1947'den bugüne, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi." şeklinde açıklama yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hakkında Berlin Savcılığının verdiği takipsizlik kararı Berlin Başsavcılığınca onaylandı.

16:54 Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi Sözcüsü Halil ed-Dakran, İsrail'in saldırılarını artırmasının, hastanenin sağlık sistemini çökme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

16:00 Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Hizbullah'ın İsrail ile çatışmalardaki angajman kurallarını koruduğunu ancak İsrail'in saldırılarını genişlettiğini söyledi.

15:54 İsrail ordusunun teslim olan teröristler olduğunu iddia ettiği yarı çıplak onlarca Filistinliye ait görüntülerin, İsrail'in iddialarını çürüten çelişkilerle dolu olduğu fark ediliyor.

15:43 Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Gazze'deki insani durum ve çok sayıdaki ölüm konusunda büyük endişe duyduğunu söyledi.

15:22 İsrail saldırıları altındaki Gazze'den Tel Aviv bölgesine roketler atıldı, 1 İsrailli yaralandı

15:10 İspanya'da aşırı sağcı Vox partisinin lideri Santiago Abascal'ın, sosyalist Başbakan Pedro Sanchez'i "ayaklarından asmakla" tehdit eden sözleri ülkede polemik yarattı

14:43 İsrail, Lübnan'ın iç kesiminde yer alan köye hava saldırısı düzenledi

14:33 İran: ABD Gazze'de çözümün değil soykırımın sürdürülmesinin parçası

14:07 İsrailli tanıklar, İsrail tanklarının kendi vatandaşlarını da öldürdüğünü bir kez daha doğruladı

13:47 İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 3 askerinin daha öldürüldüğü duyurdu

13:38 İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 30 Filistinliyi gözaltına aldı

12:40 Yunanistan Ragbi Ligi Federasyonu, Yunanistan ile Hollanda arasında oynanan kadınlar ragbi maçı öncesi, Yunanistan milli oyuncusu Eleftheria Angeli'nin grup fotoğrafında açtığı Filistin bayrağını sansürledi.

12:34 Lübnan'da Hizbullah Hareketi, İsrail ordusu ile girilen çatışmalarda 2 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

12:31 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'nin güneyinde, kuzeyinde kullandığı taktiklere göre en kötüsünü kullandığını, dolayısıyla sivil kayıp sayısının arttığını belirtti.

12:31 İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yaklaşık 60 Filistinlinin yaşadığı bir binayı bombaladığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

12:16 TBMM Başkanı Kurtulmuş, "BM Güvenlik Konseyinde ateşkes kararının aleyhine el kaldıranlar, bundan sonra Gazze'de işlenecek insanlık suçlarının doğrudan doğruya sorumlularıdır." dedi.

12:05 İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ülkedeki İsrail mallarının listesinin çıkarılması ve hükümetin bu malların ithalatını önlemesi çağrısında bulundu.

11:46 Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri ve Dr. Muhammed Alwali, bir dizi ziyaret için Türkiye'ye gelerek Kur'an'a Hizmet Derneği ile bir araya geldi.

11:47 İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinli çiftçiler, silahlı Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

11:36 İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'e yapılan saldırılara karşılık Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mevzilerini vurduğunu açıkladı.

11:32 İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te "11 Aralık Küresel Gazze Grevi" dolayısıyla bankalar, okullar, bakanlıklar ve iş yerleri kapatıldı, ulaşım ise durdu.

10:58 Katar, İsrail'in abluka ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne ulaştırılmak üzere 116 ton insani yardım taşıyan 3 uçağı Mısır'a gönderdi.

09:34 ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya görevinden istifa etmesi çağrısında bulundu

09:11 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

07:00 İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 11 sivil hayatını kaybetti

06:36 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok noktasına baskın düzenledi

03:44 İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde BM'ye ait bir okula saldırı düzenledi

03:05 Filistinli sol partilerden, Filistin yönetimine "ABD ile ilişkileri dondurma" çağrısı

01:58 İsrail, Gazze'nin güneyinde yerlerinden edilen sivilleri ikinci göçe zorluyor

01:08 Lübnan 1 günlük tatil kararıyla Gazze için küresel grev çağrısına destek verdi

01:05 Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Gazze için tüm dünyaya küresel grev çağrısı

01:04 Washington Post: ABD kendi yasalarını gözetmeden İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

00:48 Blinken, İsrail'e silah satışı konusunda Kongre kararını atlamayı savundu

00:38 Filistin hükümeti: Hamas siyasi haritanın bir parçası ve İsrail bunu yok edemez

00:35 Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail'in karar vereceğini söyledi

00:16 İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

00:03 Kassam Tugayları: Son 48 saatte 40 İsrail askerini öldürdük, 44 askeri aracı imha ettik