25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Azerbaycan'da çifte bayram! Halk sevinçten sokağa döküldü: Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türk ordusu!

Azerbaycan'ın Bayrak Günü ve Şuşa'nın işgalden kurtarılması Gence kentinde düzenlenen yürüyüşle kutlandı. Ülkenin ikinci büyük kenti Gence'de sokaklara dökülen binlerce kişi, çifte bayram sevinci yaşadı.

AA9 Kasım 2020 Pazartesi 13:02 - Güncelleme:
Azerbaycan'da çifte bayram! Halk sevinçten sokağa döküldü: Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türk ordusu!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında, Şuşa kentinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıklaması ve Azerbaycan Cumhuriyeti Bayrak Günü dolayısıyla çok sayıda Azerbaycanlı yürüyüş düzenledi.

Gence kentindeki Atatürk Caddesi üzerinde toplanan, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan yüzlerce kişi, "Karabağ bizimdir bizim kalacak" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Bazıları evlerinden ve bazılar da otomobillerinden kornalarıyla yürüyüşe destek verirken, esnaf da kalabalığı alkışladı.

- "ŞUŞA ALINDIYSA KARABAĞ DA ALINIR"

Yürüyüşe katılan Nigar Eliyeva, Şuşa'nın alınmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Eliyeva, "Çok şükür ki Şuşa alındı. Şuşa alındıysa Karabağ da alınır. Çok heyecanlıyım, sevinçliyim. Sevinçten ağlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Frengiz Nebiyeva da Bayrak Günü ve Şuşa'nın işgalden kurtarılması dolayısıyla çok heyecanlı olduklarını vurgulayarak "Çok mutluyuz. Gurur duyuyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Askerlerimizi Allah korusun." dedi.

Aynur Eliyeva da asker olan babasının da çatışmalarda şehit olduğunu belirterek "Şimdi çok gurur duyuyorum. Babam da toprağında rahat uyuyor. Çok sevinçliyiz. Kurbanlar keseceğiz. Kelbecer ve Hankendi kentlerimiz de düşmandan kurtarılsın inşallah." diye konuştu.

"BUNDAN DAHA BÜYÜK BAYRAĞI İNŞALLAH ŞUŞA’DA DALGALANDIRACAĞIZ"

Bayrak Günü kutlamalarına katılan Kamil Bercalali, "Azerbaycan ve Türk halkını Bayrak Günü nedeniyle tebrik ediyorum. Karabağ Azerbaycan’ındır. Karabağ Azerbaycan’ındır ve Azerbaycan’ın olacak. Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türk ordusu" diye konuştu. İşgalden kurtarılan Şuşa’da kutlamalar yapacaklarını belirten Ragif Aliyev ise, "Bundan daha büyük bayrağı inşallah Şuşa’da dalgalandıracağız. İnşallah orada yürüyeceğiz, buna söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Coşkuyla süren kutlamalara katılan Rufan Gurbanov, "Allah Türk ordusunu korusun. Bir taraftan sevinçliyiz, bir taraftan da kederli, çünkü şehitlerimiz var. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah Türk ordusunu, Türk halkını korusun" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'IN ŞUŞA'YI İŞGALDEN KURTARMASI CEPHE HATTINDA SEVİNÇLE KARŞILANDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıklaması cephe hattında sevinçle karşılandı.

Fuzuli'de, Azerbaycan kuvvetlerinin yanı sıra basın mensupları ve vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi, Aliyev'in Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıklamasını alkışlayarak kutladı.

Askeri personel ve basın mensupları da cep telefonlarından takip ettikleri konuşma sırasında "Şuşa" şeklinde sloganlar attı.

Askeri personelden bazılarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Şuşa'nın işgalden kurtarılması, şehirde zaman zaman havaya ateş açarak da kutlandı.

ERMENİSTAN İŞGALİNDEN 28 YIL SONRA KURTARILAN ŞUŞA, AZERBAYCAN İÇİN BİR ŞEHİRDEN FAZLASI

1752'de Karabağ hanı Penahali han tarafından kurulan Şuşa, hem çok sayıda tarihi anıta sahip olduğu için hem de çok sayıda seçkin bilim ve kültür adamının burada doğması dolayısıyla sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli bir kent.

Şuşa, Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olan bir şehir olmanın yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ne giden yolun üzerinde bulunduğu için stratejik önem de taşıyor.