25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İki tren kafa kafaya çarpıştı

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde ham petrol taşıyan BNSF şirketine ait bir trenin yine aynı şirkete ait bir başka trenle çarpışması sonucu dev patlamalar yaşandı. Kaza sonucu çıkan yangında en az 10 vagon alevler içinde kalırken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
İki tren kafa kafaya çarpıştı
Yerel halk Casselton kasabasının hemen dışında yaşanan kaza sonucu beş güçlü patlama sesi duyulduğunu aktardı. Yetkililer soya fasulyesi taşımakta olan ve batıya giden trenin raydan çıktığını, doğuya giden 104 vagonluk ham petrol taşıyan trenin ise raydan çıkmış bu trene çarptığını belirtti.

Olay yerel saatle 14.00 sularında meydana geldi. Casselton Şerifi'nin yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 kadar vagon tamamen dumanlar altında" derken bölgedeki yangın ve zararlı madde ekiplerinin alevlerle savaşmakta olduğunu ifade etti.

Yakın çevrede yaşayan vatandaşların dumandan etkilenmemeleri için bulundukları yerleri tahliye etmeleri, daha geniş bir alandakilerin ise evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. Bu kaza ham petrol gibi tehlikeli maddelerin demiryoluyla taşınması konusunda yaşanan tartışmaları da güçlendiriyor. Kuzey Dakota'da çıkarılan petrolün üçte ikisi demiryoluyla taşınıyor.