27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Irak Silahlı Kuvvetleri: ABD saldırıları uluslararası yasalara aykırı bir suikast

Irak Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Irak'ta bulunan ABD liderliğindeki terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon güçleri “istikrarsızlık unsuru” olarak nitelendirilerek, “ABD, uluslararası yasalara saygı göstermeden bariz bir suikast gerçekleştirdi” denildi.

İHA9 Şubat 2024 Cuma 00:28 - Güncelleme:
Irak Silahlı Kuvvetleri: ABD saldırıları uluslararası yasalara aykırı bir suikast

ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün akşam saatlerinde Şii milis gücü Kataib Hizbullah'ı (Hizbullah Tugayları) hedef alan saldırısının ardından Irak Silahlı Kuvvetleri tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD'nin Irak'taki misyonunu sona erdirmeye "her zamankinden daha fazla" mecbur olunduğu aktarıldı.

Irak'ta bulunan ABD liderliğindeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri "istikrarsızlık unsuru" olarak nitelendirilen açıklamada, "Bu gidişat Irak hükümetini, istikrarsızlık unsuru haline gelen ve Irak'ı çatışma döngüsüne sokma tehdidinde bulunan koalisyonun görevine son vermeye her zamankinden daha fazla zorlamaktadır ve silahlı kuvvetlerimiz anayasal görev ve sorumluluklarını ihmal edemez" denildi.

"ABD, ULUSLARARASI YASALARA SAYGI GÖSTERMEDEN BARİZ BİR SUİKAST GERÇEKLEŞTİRDİ"

Söz konusu dron saldırısının Bağdat'ın bir mahallesine düzenlendiği dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin sivillerin hayatlarını tehlikeye attığı ve uluslararası yasalara saygı göstermeden bariz bir suikast gerçekleştirdiği belirtildi.

"DAHA DA ENDİŞE VERİCİ OLAN, KOALİSYONUN TOPRAKLARIMIZDAKİ VARLIĞININ NEDENLERİNDEN VE HEDEFLERİNDEN SÜREKLİ OLARAK SAPMASIDIR"

ABD'nin söz konusu eylemleri ile Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği aktarılan açıklamada, "ABD güçleri bu eylemleriyle iç barışı tehlikeye atmakta, Irak'ın egemenliğini ihlal etmekte, vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayatını hiçe saymaktadır. Daha da endişe verici olan, koalisyonun topraklarımızdaki varlığının nedenlerinden ve hedeflerinden sürekli olarak sapmasıdır" denildi.

SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Mashtal Mahallesi'nde akşam saatlerinde ABD tarafından bir araca düzenlenen dron saldırısında Hizbullah Tugayları komutanlarından Ebu Bakır el-Saidi ile 2 korumasının hayatını kaybetmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, "ABD güçleri, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta saat 21.30'da tek taraflı bir saldırı düzenleyerek ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Kataib Hizbullah komutanını öldürdü" denilmişti.