27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'İran, ABD ve müttefiklerinin baskılarına boyun eğmeyecek'

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin, ABD ve müttefiklerinin baskıları karşısında pes etmeyeceğini belirtti.

star.com.tr17 Şubat 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'İran, ABD ve müttefiklerinin baskılarına boyun eğmeyecek'

İran'ın güneyinde bulunan Buşehr Eyaleti'nin Bender Gunave şehrinde halka hitap eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın ABD ve müttefiklerinin baskılarına karşı pes etmeyeceğini söyledi.

Reuters'da yer alan habere göre, Ortadoğu'daki bütün ülkelerle yakın ilişkiler kurmak istediklerini belirten Ruhani, "İran, Ortadoğu’nun güvenliği korumak için bölgesel devletlerle çalışmaya hazır" dedi.

"İran düşmanlarının" ülkedeki etnik gruplar arasında bölünme yaratmak istediğini aktaran Ruhani, "Düşmanlarımız, ABD ve İsrail İranlılar arasında ayrılık yaratmak istiyor" şeklinde konuştu.

Ruhani, ABD’nin İran’a yaklaşımının başarısızlığa mahkum olduğunu belirterek, "ABD ve İsrail'in baskılarına boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SUUDİ ARABİSTAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDEN İNTİKAM ALACAĞIZ"

Ruhani'nin bölge ülkeleriyle çalışmaya hazır olduklarına dair açıklamaları, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi'nin "Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) intikam alacağız" sözlerinden sonra geldi.

İsfahan kentinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden askerler için dün düzenlenen cenaze töreninde konuşan Caferi, iki ülkenin istihbarat teşkilatının İran-Pakistan sınırında faaliyet yürüttüğünü belirterek,  "İntikam operasyonları için Cumhurbaşkanı'ndan izin istiyoruz. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden intikam alacağız." demişti.