26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İş dünyasından Gazze çağrısı

İş dünyasının önde gelen temsilcileri İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sert tepki gösterdi. Türkiye’nin en büyük odası İTO, 400 bin üyesini Yenikapı’daki mitinge çağırdı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İş dünyasından Gazze çağrısı

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: Bilinmelidir ki, 3 semavi dinin kutsal mekânı ve Müslümanların ilk kıblesin bulunduğu şehir olan Kudüs, Müslümanlar’ın namusudur. Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam karşısında suskun kalmak, aynı zamanda insanı insan yapan tüm değerleri hiçe saymak olur. İş dünyamızı ve İstanbul Ticaret Odamızın 400 bin üyesini cuma günü Yenikapı’da bu insanlık suçunu lanetlemeye çağırıyorum. İsrail’in uyguladığı devlet terörünü Türk iş dünyası olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz. Masumlara sıkılan kurşunlar, insanlığın vicdanına saplanmıştır. İsrail bu katliamı sadece Müslümanlar üzerinde değil, üç dinin kardeşliğine yapmıştır. Çünkü Kudüs tarih boyunca üç dinin kardeşliğinin ve dünya barışının anahtarı olmuştur.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan: Dünya mazlumlarının yaşadığı olayların üzerinde büyük etkisi olan ABD ve İsrail’in, Kudüs’ü başkent olarak tanıma faaliyetleri, Müslümanlar’ı kışkırtmaya yönelik bir adımdır. Müslümanların kutsal toprağı Kudüs’e el uzatılmıştır. Bugün ABD ne yaparsa yapsın biz Müslümanlar için gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. Kudüs’ün statüsünde değişiklik yapmaya yönelik her türlü girişim gayri hukuki ve art niyetlidir. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: Öldürülen Filistinli masum insanların yasını tutuyor; bu saldırıyı kınıyoruz. Büyük devletler aldıkları kararlarda sorumlu davranmakla yükümlüdür. Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin çoğunluğunun tavrını hiçe sayarak tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facia, dünya barışı hakkında herkesin bir kez daha düşünmesini zorunlu kılmaktadır. 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur:  ABD’nin açık desteğini gören katil İsrail Hükümeti masum Filistinlileri katlederek soykırımına devam etmiştir. Gözlerini insan kanı bürümüş bu katil devlet yapılanmaları ile hiçbir diyalog kurulamaz. İnsan hayatı söz konusu olduğunda akan su durur. Ne var ki bu caniler masum insanları gözlerini kırpmadan öldürebiliyor. İnsan canını hiçe sayanlarla diyalog kurulamayacağı açıkça ortadadır. Bu nedenle ABD ve İsrail ile ilişkiler askıya alınmalıdır. 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Bu vahşetin gerçekleşmesinde ABD’nin  büyük rolü var. Filistin halkına ateş açarak 58 insanın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan İsrail, tüm dünyaya çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. İsrail, masum insanları katlederek  İslam dünyasını Kudüs davasından vazgeçiremeyecektir. Bütün semavi dinlerce kutsal olan Kudüs’ün bir tek siyonistlere bırakılması mümkün değildir. 

DERSİAD Başkanı Mustafa Çınar: Kudüs, Müslüman yurdudur ve Müslüman yurdu olarak kalacaktır. Siyonist bir zihniyet tarafından işgal edilmiş olmasını da asla kabul etmiyoruz. Kudüs’ün işgalden kurtulması için  tüm benliğimizle mücadele edecek, bu manada mücadele eden kardeşlerimizin her daim yanında yer alacağız.