20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İsrail'den Gazze açıklaması

İsrail'in Gazze'de 'sükunete karşılık sükunet, ateşe karşı ateş' politikası izlediği iddia edildi.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrail'den Gazze açıklaması
İsmini vermek istemeyen İsrailli askeri bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de "sükunete karşılık sükunet, ateşe karşı ateş" politikası izlediğini savunarak, "Siyasi düzeyde talimatlar, ateşkese saygı duyulması yönünde. Ancak, sükunete sükunetle, ateşe ateşle karşılık verilecek" dedi.
 
Kaynak, "Roket atıldığında roketle, ateş açıldığında misliyle karşılık verilecek. Hamas, ateşkese uymazsa buna karşılık ateşkese uyulmayacak. Gazze'de tünellere karşı başlattığımız operasyon devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail, "Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla" saldırıların yapıldığını açıklamıştı. 
 
 
Bu sürede İsrail ile Gazze arasında sınırlı saatlerde ateşkes yapılmış, son olarak önceki gün Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, BM'nin sunduğu, "24 saatlik ateşkes önerisinin"Filistinli gruplar tarafından kabul edildiğini ve bunun 14.00'te başlayacağını duyurmuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini iddia etmişti.