27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İsrail'den İran'ı kızdıracak hamle! ''Dostlarımızla paylaştık''

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'ın nükleer programına ilişkin Viyana'da müzakere edilen uluslararası anlaşmanın aksine, Tahran'ın nükleer silaha doğru hızla ilerlediğini gösteren istihbaratı dostlarıyla paylaştıklarını duyurdu.

AA29 Kasım 2021 Pazartesi 23:05 - Güncelleme:
İsrail'den İran'ı kızdıracak hamle!  ''Dostlarımızla paylaştık''

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gantz'ın "Son günlerde, İsrailli ekipler, İran'ın Viyana'daki müzakerelerde görüşülen anlaşmanın aksine mevcut işleyişte nükleer silaha doğru hızla ilerlediğini gösteren istihbaratı dostlarımızla paylaştı." ifadelerine yer verildi.

Gantz, "Müttefiklerimize, geçen zamanın (İran'a) yaptırım veya askeri seçenek karşılığıyla ifade edilmesi gerektiğini vurguluyorum. Böylece, İran nükleer mücadelesini ve bölgesel saldırganlığını sona erdirir." değerlendirmesinde bulundu.

Müzakerelere karşı çıkmadıklarını ancak İran'ın "oyalamalarına" katılmayacaklarını belirten Gantz, uluslararası toplumun İran ile diplomatik bir çözüm için çabalarını takdir ettiklerini fakat "güçlü bir bağımsız ülke olarak kendilerini savunma becerilerini saklı tutmak istediklerini" aktardı.