19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İsrailli yerleşimciler namazda saldırdı!

İsrailli yerleşimciler Batı Şeria'da namaz kılan Filistinlilere ateş açtı. 1 Filistinli gencin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu ifade ediliyor.

25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İsrailli yerleşimciler namazda saldırdı!

İsrailli yerleşimciler Batı Şeria'nın Nablus bölgesinde namaz kılan Filistinlilere ateş açtı. Filistinli bir gencin öldürüldüğü saldırılarıda çok sayıda yaralı var. Filistinlilere yönelik ırkçı söylem ve tepkilerde bulunan Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz haftalarda da 2 Filistinli çocuğu öldürmüştü.

3'üncü intifada geliyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Filistin genelinde tepkiye neden oldu. On binlerce Filistinli, Ramallah'ta, Nablus'ta, Kalandiya'da, Batı Şeria'da ve Kudüs'te sokağa dökülüp İsrail'in saldırılarını protesto etti. Hamas, Filistin genelini intifadaya çağırdı.

İsrail 18 günde 815 can aldı!

İsrail ordusu, Gazze'ye havadan ve karada saldırmaya devam ederek, sivilleri hedef alıyor. Bu güne kadar 200'ü çocuk 815 Filistinli hayatını kaybederken yaralı sayısı 5 bini aştı. İsrail'in Gazze'deki hastane, klinik ve ambulansları da hedef alması, şehirde ciddi sıkıntılara yol açıyor.