24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İstanbul'daki tarihi anlaşma sonrası önemli gelişme: Göreve başladı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tahıl koridoru anlaşması çerçevesinde İstanbul'da kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi'nin faaliyetlerine başladığı duyuruldu.

AA26 Temmuz 2022 Salı 13:47 - Güncelleme:
İstanbul'daki tarihi anlaşma sonrası önemli gelişme: Göreve başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından tahıl çıkarılması konusunda Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde çalışmak üzere Rus askeri heyetin İstanbul'a gittiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" hükümlerine uygun olarak Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarına başladığı bildirildi.

Tuğamiral Eduard Luyik başkanlığında bir uzman heyetin bugün İstanbul'da olacağı ve dörtlü formatta çalışmaya başlayacağı kaydedilen açıklamada, "Müşterek Koordinasyon Merkezi'ndeki Rus uzmanların ana görevi, girişimin pratik uygulama aşamasına girmesi için gerekli tüm sorunları hızlı bir şekilde çözmek olacak." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus heyetinin faaliyetlerinin Rusya Savunma Bakanlığının özel kontrolü altında olduğuna dikkat çekildi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Ukrayna tahılının dünya pazarına sevkiyatı için tahıl koridoru kurulmasını içeren "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

  • Rusya Savunma Bakanlığı
  • Rusya
  • tahıl krizi