26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Jeffrey'den çarpıcı açıklama: Türkiye taraf değiştirmedi, devir değişti

ABD eski Suriye temsilcisi James Jeffrey, Türkiye, Rusya ve ABD ilişkilerini değerlendirdi. Jeffrey, 'Türkiye'nin hâlâ istediğimiz şekilde davranan o eski müttefik olduğunu düşünenler yanılıyor. Artık devir değişti. S-400 konusunda yumuşama olmazsa ABD ve Türkiye arasında verimli bir ilişki olmaz, bu da Rusya'ya yarar.' dedi.

20 Şubat 2021 Cumartesi 08:48 - Güncelleme:
Jeffrey'den çarpıcı açıklama: Türkiye taraf değiştirmedi, devir değişti

Washington merkezli düşünce kuruluşu Wilson Center'ın Ortadoğu Programı'nın başına getirilen ABD'nin eski Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye'nin taraf değiştirdiğini ya da Soğuk Savaş sırasında istediğimiz şekilde davranacağı varsayılan o eski müttefik olduğunu düşünenler yanılıyor. Artık devir değişti" dedi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Rusya ve Türkiye'nin 'doğal rakip' olmaya devam ettiğini belirten Jeffrey, Ankara-Moskova ilişkisinin 'toz pembe değil karmaşık bir ilişki' olduğunu; Rusya'nın Türkiye yüzünden Suriye'nin İdlib bölgesi, Libya ve Dağlık Karabağ'da askeri açıdan geri adım atmak zorunda kaldığını vurguladı.

ABD'nin Ortadoğu'da bir güvenlik rolü üstlenmekten uzaklaştığını belirten Jeffrey, S-400 konusunda iki taraf da sert tutumlardan taviz vermedikçe ABD ve Türkiye arasında verimli bir ilişkinin olamayacağını ifade etti.