25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Katar Suriye'de büyükelçilik açmayacak

Katar Dışişleri Bakanlığı, bazı Arap ülkelerinin aksine Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliğin yeniden açılmasına dair bir ihtiyaç olmadığını açıkladı.

TM Dijital Haber Merkezi14 Ocak 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Katar Suriye'de büyükelçilik açmayacak
Katar Dışişleri Bakanı Abdurahman Sani, ülkesinin Suriye’de yeniden elçilik açmayacağını ve Esed rejimi ile normalleşmeyi gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi.
 
Sani yaptığı açıklamada, “Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi için cesaretlendirici bir neden görmüyoruz ve Şam’da büyükelçiliğimizi yeniden açmaya gerek duymuyoruz.” dedi.
 
Suriye’nin yeniden Arap Birliği’ne alınması noktasında ise Sani, “Suriye’nin Arap Birliği üyeliği 2011 yılında halkına yönelik şiddet uygulamasından dolayı askıya alındı. Bir zamanlar Esed’e karşı isyancıları destekleyenler şu an onunla uzlaşmaya çalışıyor. Suriye’nin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınmasının nedenleri vardı ve bu nedenler hala orada duruyor.” dedi.
 
Körfez ülkelerinden Şam hamlesi
 
Geçtiğimiz haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yıllardır devam eden iç savaşın ardından Şam’daki elçiliklerini yeniden açarak Esed rejimi ile normalleşme sürecine girmişti.