19 Kasım 2025 Çarşamba / 29 CemaziyelEvvel 1447

Katil İsrail'den gazetecilere cani suikast! Hamas'tan sert tepki: Gazze'deki büyük katliamın ön hazırlığı

Soykırımcı İsrail ordusunun, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu çadıra düzenlediği saldırıda 6 gazeteci şehit oldu. Hamas, İsrail'in altı gazeteciyi doğrudan hedef alarak katletmesini 'faşist işgal ordusunun cani bir suikastı' olarak nitelendirdi. Öte yandan İsrail'in Gazze saldırılarında ölen gazeteci sayısı 7 Ekim 2023'ten bu yana 237'ye ulaştı.

HABER MERKEZİ11 Ağustos 2025 Pazartesi 07:16 - Güncelleme:
Katil İsrail'den gazetecilere cani suikast! Hamas'tan sert tepki: Gazze'deki büyük katliamın ön hazırlığı

Şifa Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, hastane yakınlarında gazetecilerin olduğu çadırı hedef aldı.

Saldırıda Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ve Muhammed Kurayka ile 3 kameraman şehit oldu.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamayla Enes es-Şerif'in öldürüldüğünü kabul etti.

Açıklamada, "Şerif'in Hamas'ta hücre lideri olarak görev yaptığı ve İsrail'e roket saldırıları planladığı" gerekçesiyle hedef alındığı iddia edildi.

ŞEHİT GAZETECİ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

İsrail ordusunun, dün gece Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu çadıra düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci sayısı 6'ya yükseldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun dün, hastane yakınlarında gazetecilerin olduğu çadırı hedef aldığı saldırı sonucu gazeteci Muhammed el-Halidi'nin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Sahat" medya platformu için çalışan Halidi'nin, "İsrail işgal güçlerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin çadırını doğrudan bombalayarak gerçekleştirdiği korkunç katliamda hayatını kaybeden 6. gazeteci olduğu" kaydedildi.

AL JAZEERA: GAZETECİLERE YÖNELİK SUİKAST, GAZZE İŞGALİ ÖNCESİ SESLERİ SUSTURMAYA YÖNELİK UMUTSUZ BİR GİRİŞİM

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, İsrail'in Gazze'de gazetecilerini planlı şekilde hedef alarak öldürmesini "Gazze işgali öncesi sesleri susturmaya yönelik umutsuz bir girişim" olarak nitelendirdi.

Al Jazeera televizyonundan, İsrail ordusunun Gazze kentinde Şifa Hastanesi çevresindeki gazeteci çadırını doğrudan hedef alan saldırıda, muhabirleri Enes eş-Şerif ile Muhammed Kurayka'nın da aralarında bulunduğu 5 gazetecinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla yapılan açıklamada, "Gazetecilerin planlı şekilde hedef alınarak öldürülmesi, Gazze işgali öncesinde sesleri susturmaya yönelik umutsuz bir girişimdir. Saldırının sorumluluğu tamamen İsrail ordusu ve hükümetine aittir." denildi.

HAMAS: GAZETECİLERİN SUSTURULMASI, GAZZE'DEKİ BÜYÜK KATLİAMIN ÖN HAZIRLIĞIDIR

Hamas, İsrail'in Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ile Muhammed Kurayka'nın aralarında bulunduğu beş gazeteciyi doğrudan hedef alarak katletmesini "faşist işgal ordusunun cani bir suikastı" olarak nitelendirdi.

SOYKIRIMCI İSRAİL, YARDIM BEKLEYENLERİ HEDEF ALDI

Görgü tanıkları ve hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısında yer alan Sudaniye bölgesinde insani yardım almak için toplananlara ateş açtı.

İsrail'in yardım bekleyenlere açtığı ateş sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlanan habere göre İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yardım bekleyenlere yönelik saldırılarında yaralanan yaklaşık 30 kişi, bölgedeki sahra hastanesine ulaştırıldı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

23.50 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde insani yardım almak isteyen Filistinlilere açtığı ateş sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

22.17 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, "Gazze'deki savaş her geçen saat daha tehlikeli hale geliyor." ifadesini kullanarak, Gazze'ye insani destek sağlanması, sivil toplum kuruluşlarının (STK) erişimine izin verilmesi, derhal ateşkes sağlanması ve kalan esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

22.09 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna düzenledikleri saldırılarda ölen ve yaralanan askerler olduğunu açıkladı.

21.18 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Gazze'de görev yapan 6 Filistinli gazetecinin İsrail ordusu tarafından öldürmesini kınadığı bildirildi.

20.57 Suriye'nin farklı kentlerinde halk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

20.33 Çin, İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde Filistinli 6 gazetecinin kasten öldürülmesini kınadı.

19.47 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'ye umut ışığı olabilmek için devletimizin tüm imkanlarını, tüm diplomatik kapasitemizi seferber etmiş durumdayız." dedi.

17.36 İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Al Jazeera muhabiri Enes eş-Şerif, ölümünden önce Anadolu Ajansına (AA) yaptığı açıklamada, "Yaşananları aktarmak benim için bir emanettir. Gazze'den ayrılmayacağım." diyerek İsrail'in kendisine ve ailesine yönelik tehditlerine kararlı bir yanıt vermişti.

16.59 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'yi işgal kararına tepki göstererek bunun, eşi benzeri görülmemiş bir felaketin ilanı olduğunu söyledi.

16.43 Belçika'da hükümet koalisyonunda yer alan sosyalist "Vooruit" ve Hristiyan demokrat "CD&V" partileri, Başbakan Bart De Wever'in Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e karşı harekete geçmesi için baskılarını artırıyor.

16.23 İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 69 artarak, 61 bin 499'a yükseldi.

16.21 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde aralarında Al Jazeera televizyonunun 2 muhabirinin de bulunduğu Filistinli gazetecilerin kasten öldürülmesini şiddetle kınadı.

16.18 Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün, Avustralya'nın Filistin devletini tanıyacağına ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

16.14 İngiltere yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde aralarında Al Jazeera televizyonunun iki muhabirinin de bulunduğu Filistinli gazetecileri öldürmesine ilişkin, gazetecilerin tekrar tekrar hedef alınmasından ciddi endişe duyduğunu bildirdi.

16.08 İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ikili ilişkiler, Gazze'deki durum ve diğer konuları görüştü.

16.07 İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Güvenlik Kabinesinin Gazze kentini işgal kararı almasını yeterli bulmayarak Gazze Şeridi'nin büyük bir kısmının kalıcı olarak işgalini ve Filistinlilerin sürgün edilerek bölgeye Yahudi yerleşimleri kurulmasını istedi.

15.37 Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail'in devam eden saldırıları sonucu Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

15.33 Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Josef Hinterseher, İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde aralarında Al Jazeera televizyonunun 2 muhabirinin de bulunduğu Filistinli gazetecilerin öldürülmesini kınadı.

13.54 İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, görev süresi sona eren ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Kurilla'ya, Tel Aviv'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırıma verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

13.49 Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani , İsrail'in Gazze Şeridi'nde, aralarında Al Jazeera televizyonunun iki muhabirinin de bulunduğu Filistinli gazetecileri öldürmesini kınadı.

13.43 İsrail'in saldırıları ve ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 5 Filistinli daha açlıktan hayatını kaybetti

13.38 Gazze Şeridi'nde 14 yaşındaki Muhenned Iyd'ın havadan atılan yardım kolisinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesi, ailesini acıya boğarken, İsrail'in kurduğu sözde yardım dağıtım mekanizmasının insanlık dışılığını da bir kez daha ortaya koydu.

13.29 Gazze Şeridi'nde iki yıldır devam eden İsrail soykırımını dünyaya duyuran önemli seslerden biri olan Filistinli gazeteci Enes Cemal eş-Şerif, dün gazetecilerin hedef alındığı İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

12.52 Slovenya'ya tatil için gelen ve İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de görev yaptığı iddia edilen İsrailli asker hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

12.00 Senegal'in başkenti Dakar'da performans sanatçısı Thierno Gueye, sahilde at üzerinde Gazze'ye destek için gösteri yaptı.

11.59 Eski İsrail Meclis Başkanı Avraham Burg, dünyanın dört bir yanındaki Yahudilere Gazze Şeridi'nde savaş suçları işleyen İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) ortak dava açmaları çağrısında bulundu.

11.58 Filistin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gazetecileri hedef almasını kınadı

11.48 Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, İsrail'in bölgeden herhangi bir görüntü ya da ses kaydı yayınlanmadan Gazze'de katliam gerçekleştirmeye hazırlandığını belirtti.

11.29 İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, Oscar 2025 ödüllü bir belgeselin yapımına katkıda bulunan Filistinli aktivist Avde Hadalin'in, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimci tarafından öldürülme anını kendi çektiği videoyla belgelediğini açıkladı.

11.14 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'deki "askeri faaliyetlerini genişletme planının", Gazze Şeridi'ndeki mevcut vahim insani ve sağlık durumu göz önünde bulundurulduğunda son derece endişe verici olduğunu kaydetti.

11.01 Küresel Sumud Filosu organizasyonuyla, yaklaşık 50 ülkeden Filistin'e destek verenlerin katılımıyla Gazze'deki İsrail ablukasını kırmak için onlarca gemi, ağustos ayının sonunda yola çıkmak için gün sayıyor.

10.53 İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, "İspanya ve AB (Avrupa Birliği), İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'yı tek taraflı ilhak kararını asla tanımayacaktır." dedi.

10.51 İsrail'in, Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin çadırına düzenlediği saldırıda ölen gazeteci sayısı 6'ya yükseldi.

09.36 Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, hükümetin eylül ayında Filistin devletini tanıma konusundaki tutumunu değerlendireceğini açıkladı.

09.33 ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Gazze'yi tamamen işgal kararının ardından "neredeyse parya bir devlet" haline geldiğini belirtti.

07.31 Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, eylülde yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Filistin devletini tanıyacaklarını bildirdi.

05.11 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in Gazze'yi işgal planını ele alarak, İsrail'e verdiği kararlı destekten dolayı Trump'a teşekkür etti.

04.12 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde bir evi hedef alması sonucu aynı aileden 7 Filistinli hayatını kaybetti.

04.10 Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail ordusunun Gazze'de Şifa Hastanesi yakınlarındaki gazeteci çadırına düzenlediği saldırıda aralarında Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ve Muhammed Kurayka'nın da bulunduğu 5 gazetecinin öldürülmesini şiddetle kınadı.

03.59 İsrail ordusu, Gazze'de çok sayıda binayı patlayıcılarla havaya uçurarak, yoğun hava ve topçu saldırıları düzenledi.

03.52 Güney Amerika ülkesi Arjantin'de toplanan binlerce kişi İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi.

03.42 Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, İsrail'in Gazze'de gazetecilerini planlı şekilde hedef alarak öldürmesini "Gazze işgali öncesi sesleri susturmaya yönelik umutsuz bir girişim" olarak nitelendirdi.

03.05 İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şifa Hastanesi çevresinde bulunan gazeteci çadırına düzenlediği doğrudan saldırıda hayatını kaybeden Al Jazeera muhabiri Enes eş-Şerif'in, öldürülmeden önce kaleme aldığı vasiyeti yakınları tarafından yayımlandı.

02.58 Hamas, İsrail'in Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ile Muhammed Kurayka'nın aralarında bulunduğu beş gazeteciyi doğrudan hedef alarak katletmesini "faşist işgal ordusunun cani bir suikastı" olarak nitelendirdi.

02.38 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "İsrail, bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve hasta demeden yaptığı soykırımın görülmesini engellemek için gazetecileri hedef alıyor, hem insanlığı hem gerçeği yok etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

02.14 Gazze'deki hükümet, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'nin işgaliyle ilgili sarf ettiği cümlelerin kamuoyunu yanıltma çabası olduğunu belirtti.

00.50 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bir gazetecinin daha hayatını kaybetmesiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 237'ye yükseldi.

00.45 İsrail ordusunun, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu çadıra düzenlediği saldırıda 2'si Al Jazeera muhabiri 5 gazeteci hayatını kaybetti.

- İSRAİL, GAZZE KENTİNİ İŞGAL KARARI ALMIŞTI

İsrail Güvenlik Kabinesi ise 8 Ağustos'ta bölgenin kuzeyindeki Gazze kentinin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti.

Başbakan Netanyahu ise kabine toplantısı öncesi Fox News'e verdiği röportajda, Gazze Şeridi'nin tamamını işgal etmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Ancak kabine toplantısı öncesi basında işgal planına ilişkin yer alan haberlerde, saldırıların aşamalı olarak yapılacağı belirtilmişti.

İşgalin önce Gazze kentinde başlayacağı, saldırıların daha sonra da orta kesimde yer alan Filistinli mültecilerin kaldığı kamplara uzanacağı ifade edilmişti.

- GAZZE "AÇLIKTAN" ÖLÜYOR

İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı ablukası altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor.

Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 100'ü çocuk olmak üzere 217 Filistinli açlık nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullandığını belirtiyor.

ÖNERİLEN VİDEO

Ölümle dans ettiler! Bir motosiklete 5 kişi bindiler

Kapat
Video yükleniyor...