26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Lavrov: Türkiye ve Rusya İdlib'de silahsızlandırılmış bölgenin sınırları üzerinde uzlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin İdlib'de kurulacak silahsızlandırılmış bölgenin sınırları üzerinde mutabakat sağladığını açıkladı.

star.com.tr21 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Lavrov: Türkiye ve Rusya İdlib'de silahsızlandırılmış bölgenin sınırları üzerinde uzlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz pazartesi günü Soçi'de Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında anlaşmaya varılan İdlib mutabakatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Rus ve Türk askeri yetkililer, önceki gün İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin kesin sınırı üzerinde mutabakat sağladı. Dolayısıyla, Soçi'de varılan anlaşmaları ifa süreci, son derece aktif şekilde ilerliyor" dedi

Silahsızlandırılmış bölgenin Rusya'nın Hmeymin üssüne saldırıları engelleyeceğini belirten Lavrov, "Bu elbette ara adım, sadece silahsızlandırılmış bölge kuruluyor. Fakat bu aynı zamanda gerekli bir adım, zira bu bölgenin kurulması, İdlib gerilimi azaltma bölgesinden Hımeymim'deki Rus üssüne saldırıların engellenmesini sağlayacak. İdlib anlaşması, her şeyden önce terör tehdidinin ortadan kaldırılmasını amaçlıyor. Nusra Cephesi militanlarının ve tüm ağır silahların ekim ortasına doğru silahsızlandırılmış bölgeden çıkması gerekiyor. " diye konuştu.